fbpx

Pelerinaj de o zi la Manastirile Snagov, Ghighiu, Turnu si Tiganesti

  • Destinatie: Manastiri : Ghighiu, Tiganesti
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Aceasta oferta nu mai este disponibila


Pelerinaj de o zi la manastirile din Ilfov si Prahova

Manastirea Snagov – Manastirea Ghighiu – Manastirea Turnu – Manastirea Tiganesti

13 Martie

70 Lei/persoana


Plecarea in pelerinaj din Bucuresti la ora 8:00 pe traseul :

Bucuresti – Ploiesti

Vizitam :

Manastirea Snagov

Un important monument istoric și de artă feudală din Țara Românească, care se găsește pe insula situată în partea nordică a lacului Snagov, în localitatea Snagov și în apropierea satului Siliștea Snagovului

Manastirea Ghighiu

Vatra monahala situata la Barcanesti este una dintre putinele care au ca hram „Izvorul Tamaduirii”. Ridicata acum mai bine de patru secole, in mijlocul unei paduri care facea parte din legendarii Codrii ai Vlasiei, manastirea atrage credinciosi din toata tara. Doua sunt motivele pentru care oamenii vin sa se roage aici: icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa tocmai din Siria, si un faimos izvor tamaduitor.

Manastirea Turnu

Pe drumul dintre Ploieşti şi Târgşorul Vechi se înalţa, odată maiestuoasă, Mânăstirea Turnu. Alta decât binecunoscuta mânăstire din Vâlcea cu acelaşi nume, aceasta este şi mult mai veche. Târgşorul, astăzi un umil sat, la numai 7 km de Municipiul Ploieşti, era cândva un prosper centru comercial al Ţării Româneşti aşezat pe importantul drum de negoţ al Braşovului.

Manastirea Tiganesti

Este renumita pentru atelierele sale, in care sunt lucrate minunate vestminte preotesti si broderii liturgice. In atelierele manastirii, maicile lucreaza materiale de croitorie pentru hainele preotesti, din matase vegetala, cu fir de aur si argint, precum si bumbac. In aceste ateliere a fost lucrata broderia pentru Sala Maura, din Castelul Peles, aflat in Sinaia. Obstea de aproape o suta de maici este slujita de trei preoti. Manastirea ascunde taina lucrării Maicii Domnului, ale cărei minuni și binecuvântări se revarsă deopotrivă asupra mirenilor credincioși care i le cer, dar și maicilor care au luat calea călugăriei pentru a lucra în sine chipul îngeresc al sme¬reniei și ascultării.

 

Tariful include :

  • transport autocar
  • insotitor de grup

 

63 / 100

Tariful include :

  • transport autocar
  • insotitor de grup