EXCURSIE DE O ZI LA SUD DE DUNARE – TURTUCAIA SI RUSE

 • Destinatie: Turtucaia, Bulgaria
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Aceasta oferta nu mai este disponibila


EXCURSIE DE O ZI LA SUD DE DUNARE

TUTRAKAN –  RUSE

30 Martie

80 lei/persoana


Intalnire cu grupul la ora 06:30 la baza dealului Patriarhiei. Dupa imbarcare calatorim pe traseul:  Bucuresti – Giurgiu – Turtucaia.

 

Trecem Dunarea pe “Podul Prieteniei”, efectuam formalitatile vamale dupa care continuam spre primul nostru obiectiv, la aproximativ 8 km de Tutrakan, acolo se afla Complexul Memorial inchinat tuturor eroilor cazuti in Septembrie 1916 in batalia de la Turtucaia.

În anul 1913, ca urmare a celui de-al Doilea Război Balcanic Interaliat, Dobrogea de sud trece în granițele României regale. În timpul Primului Război Mondial, Bulgaria depune toate eforturile pentru a recâștiga acest ținut. Luptele din Turtucaia din 5 și 6 septembrie 1916 celebrează una dintre cele mai importante și semnificative victorii ale armelor bulgare, realizată în doar 33 de ore, după atacul asupra orașului Preslav, Varna. În acest cimitir se odihnesc peste 8000 de soldați și ofițeri, cei mai mulți dintre ei fiind îngropați într-o groapă comună. În fiecare an, în prima duminică a lunii septembrie, se țin ceremonii complexe ce onorează memoria soldaților căzuți în această luptă. Biserica din curtea complexului memorial poartă hramul Sfântului Gheorghe.

Zabovim aici un putin peste un ceas dupa care ne indreptam catre Biserica Sfantul Haralambie din Varnetsi – important lacas de cult din micuta localitate. Continuam apoi catre Turtucaia nu inainte de a face un scurt popas si la Biserica Ortodoxa din Belitsa.

In jurul pranzului ajungem si in orasul Turtucaia sau Tutrakan cum ii spun vecinii nostrii,  unde facem un tur de oras pietonal, vizitand:

 

Muzeul Pescuitului

Muzeul Etnografic pentru pescuit pe Dunăre și construcția de ambarcațiuni a fost deschis în anul 1974 și este numai despre țările aflate de-a lungul fluviului Dunărea. A fost construit pentru a păstra materialul bogat și cultura spirituală, structura socială și stilul de viață al bulgarilor din satele de pescuit pe Dunăre.

Cetatea Transmarisca

Din ghidul „Cinci cetăţi dobrogene”, realizat în cadrul unui proiect implementat de Consiliul Judeţean, aflăm că Transmarisca a apărut la sfârşitul primei jumătăţi a secolului întâi, servind, şi în următorul secol, drept tabără a unei unităţi militare de dimensiuni medii, dar şi ca aşezare civilă, având ca avantaje posibilităţile de transport ale râului, drumul antic de-a lungul periferiei şi condiţiile economice favorabile ale regiunii.

Cartierul Pescaresc

 În „Cartierul pescarilor” se află 48 clădiri monumente. Unele case au fost construite acum 150-200 de ani, fapt ce le face extrem de valoroase. Aici, pe malul Dunării, locuitorii aveau două meserii principale: pescuitul și construcția de bărci. Pe lângă aceste două ocupații, bulgarii au supraviețuit prin agricultură, cizmărie, fierărie și multe altele.

Biserica Sfantul Nicolae

A fost inălțată în anul 1865, se afla la doar cateva sute de metri de Piata Suvorov si poate fi usor deosebita prin turlele ce se vad de la distanta.

 

In cursul dupa amiezii vom ajunge si in Mica Venetie de la Sud de Dunare – orasul Ruse pentru a vizita centrul istoric si cateva obiective turistice.

Sosire seara in Bucuresti

 

Tariful include:

 • Transport autocar clasificat intern si international
 • Taxele de drum
 • Ghid/insotitor de grup.

Tariful nu include :

 • intrarea la Muzeul Pescuitului 2 leva
 • cheltuieli cu masa de pranz

 

Avans minim la inscriere 40 lei / pers , diferenta cu o saptamana inainte de plecare.

Modalitati de plata : cash sau prin transfer bancar (internet banking)

Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Grup minim 35 persoane

NOTA:

Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

 

 

Tariful include:

 • Transport autocar clasificat intern si international
 • Taxele de drum
 • Ghid/insotitor de grup.

Tariful nu include :

 • intrarea la Muzeul Pescuitului 2 leva
 • cheltuieli cu masa de pranz