fbpx

EXCURSIE IN BULGARIA LA FESTIVALUL „DUNAREA DE FOC”- LOCURI EPUIZATE!!!

  • Destinatie: Turtucaia, Bulgaria
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Aceasta oferta nu mai este disponibila


EXCURSIE IN BULGARIA LA FESTIVALUL „DUNAREA DE FOC”

TURTUCAIA

27 IULIE

90 lei/persoana


Intalnire cu grupul la ora 07:45 la baza dealului Patriarhiei. Plecare la ora 08.00, calatorim pe traseul:  Bucuresti – Giurgiu – Turtucaia.

 

Trecem Dunarea pe “Podul Prieteniei”, efectuam formalitatile vamale dupa care continuam spre primul nostru obiectiv, la aproximativ 8 km de Tutrakan, acolo se afla Complexul Memorial inchinat tuturor eroilor cazuti in Septembrie 1916 in batalia de la Turtucaia.

În anul 1913, ca urmare a celui de-al Doilea Război Balcanic Interaliat, Dobrogea de sud trece în granițele României regale. În timpul Primului Război Mondial, Bulgaria depune toate eforturile pentru a recâștiga acest ținut. Luptele din Turtucaia din 5 și 6 septembrie 1916 celebrează una dintre cele mai importante și semnificative victorii ale armelor bulgare, realizată în doar 33 de ore, după atacul asupra orașului Preslav, Varna. În acest cimitir se odihnesc peste 8000 de soldați și ofițeri, cei mai mulți dintre ei fiind îngropați într-o groapă comună. În fiecare an, în prima duminică a lunii septembrie, se țin ceremonii complexe ce onorează memoria soldaților căzuți în această luptă. Biserica din curtea complexului memorial poartă hramul Sfântului Gheorghe.

In jurul pranzului ajungem si in orasul Turtucaia sau Tutrakan cum ii spun vecinii nostrii,  unde facem un tur de oras pietonal, vizitand:

 Muzeul Pescuitului

Muzeul Etnografic pentru pescuit pe Dunăre și construcția de ambarcațiuni a fost deschis în anul 1974 și este numai despre țările aflate de-a lungul fluviului Dunărea. A fost construit pentru a păstra materialul bogat și cultura spirituală, structura socială și stilul de viață al bulgarilor din satele de pescuit pe Dunăre.

Cartierul Pescaresc

 În „Cartierul pescarilor” se află 48 clădiri monumente. Unele case au fost construite acum 150-200 de ani, fapt ce le face extrem de valoroase. Aici, pe malul Dunării, locuitorii aveau două meserii principale: pescuitul și construcția de bărci. Pe lângă aceste două ocupații, bulgarii au supraviețuit prin agricultură, cizmărie, fierărie și multe altele.

Biserica Sfantul Nicolae

A fost inălțată în anul 1865, se afla la doar cateva sute de metri de Piata Suvorov si poate fi usor deosebita prin turlele ce se vad de la distanta.

In cursul dupa amiezii participam la Festivalul Dunarea de Foc unde vom avea parte de antren  si voie buna pe faleza Dunarii. Se organizeaza concursuri – intrecere cu barcile pe Dunare, proba de mers pe barna acoperita cu vaselina, etc – iar mai apoi va avea loc intrecerea dintre 3 sau 5 primari din diverse localitati din Bulgaria, dar si din Romania „Cine face cea mai buna ciorba de peste?”. Premierea o vom face noi, bineinteles, in urma degustarii unei portii de ciorba pescareasca facuta la ceaun cu foc de lemne si mamaliga. Distractia continua pana in jurul orelor 20.00-20.30 cand vom porni spre casa.

Sosire in Bucuresti seara tarziu.

 

Tariful include:

  • Transport autocar clasificat intern si international
  • Taxele de drum
  • Ghid/insotitor de grup.

Tariful nu include :

  • intrarea la Muzeul Pescuitului 2 leva
  • cheltuieli cu masa de pranz

 

Avans minim la inscriere 50 lei / pers , diferenta cu o saptamana inainte de plecare.

Modalitati de plata : cash sau prin transfer bancar (internet banking)

Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Grup minim 35 persoane

NOTA:

Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

 

 

Tariful include:

  • Transport autocar clasificat intern si international
  • Taxele de drum
  • Ghid/insotitor de grup.

Tariful nu include :

  • intrarea la Muzeul Pescuitului 2 leva
  • cheltuieli cu masa de pranz