fbpx

Bulgaria – Natura si Istorie Crestina

 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Aceasta oferta nu mai este disponibila


Bulgaria- Natura si Istorie Crestina

01 Iunie


 

Plecare din Bucuresti de la baza Dealului Patriarhiei la ora 06.00. Calatorim pr traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse (trecerea fontierei )- cu vizitarea obiectivelor

Agentia Star Holidays porneste intr-o calatorie inedita in Bulgaria, unde ne vom bucura de spectacolul desavarsit al naturii si de obiective istorice, culturale si spirituale impresionante:

Rezervatia Naturala Rusenski – Lom

Cu o suprafaţă de peste 3400 ha, acesta reprezintă o largă varietate de habitate: mici lacuri naturale şi iazuri, terase cu păşuni şi fâneaţă aflate pe marginile râurilor, păduri formate pe suprafeţe aluvionale, stânci verticale înalte. Varietatea habitatelor contribuie la diversitatea florei şi faunei din zonă. Aici cuibaresc specii de pasari foarte rare vulturul egiptean ,barza neagra etc, iar flora este deosebita chiar luxurianta. Rezervatie cuprinde canionul vaii Lomului, sapat in mii de ani in relieful calcaros carstic de cele trei rauri Lom . Acest canion este foarte mare si are uneori portiuni spectaculoase din punct de vedere geologic comparabile cu marele canion american.
In aceasta zona foarte frumoasa s -a retras acum aproape o mie de ani familia tarului Bulgariei si a intemeiat o lavra monahala foarte puternica cu zeci de biserici rupestre in pesteri pe care le-au si pictat -vizitam si noi frumoasa Biserica Schimbarea la fata a Domnului.

Cetatea Cerven

O fortareata medievala de exceptie cu foarte multe biserici si cu sediul unei patriarhii a Bulgariei. Cetatea Cerven a fost unul dintre cele mai importante centre economice, culturale si militare bulgare intre secolele al XII-lea si al XIV-lea.

Pestera Orlova Chuka

Este a doua pestera ca marime a Bulgariei avand o structura inedita, o pestera preponderent uscata formata dintr-un calcar cretacic. Pestera a fost descoperită în 1941 de către un păstor. 18 ani mai târziu, au fost construite 124 de trepte și a fost săpat un tunel, pentru ca publicul să poată pătrunde cu ușurință în interiorul formațiunii carstice, pentru a admira fascinanta lume pe care o ascunde.

Manastirea Sfintei Marina

Aici se gaseste o biserica unica, in interiorul careia exista o fantana cu agheasma. După căderea regatului bulgar sub dominaţia otomană, turcii au început persecuţiile teribile, abuzurile şi violenţa intolerabila peste călugări. Manastirea a fost arsa , ca şi alte altare dragi pentru Bulgaria, dar numele Sf. Marina a rămas permanent în mintea oamenilor.Fata Marina a fost fiica unui preot păgân al Antiohiei în Pisidia (sec.al III-lea), dar a primit creştinismul de către un bătrân – un creştin. Biserica creştină veche a suferit calvarul cel mai sever şi crud în timpul domniei împăratului Diocleţian (84-305). Victima ale acestor persecuţii a fost şi Marina, care avea doar 15 ani. Se pare ca lângă aceasta manastire a fost primul oras din vremea romanilor, numit Panovgrad, şi pana zilele prezentului, locul se numeşte „Panovtsa”. În prima jumătate a secolului al XIX-lea, în apropiere de manastirea distrusa a fost construită biserica Sfanta Marina – lînga o apa de izvor cu proprietăţi de vindecare.

Sosire in Bucuresti la orele serii.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Insotitor din partea agentiei

 

SERVICII NEINCLUSE:

Intrarea la obiective:

 • Pestera Orlova Chuka: 5 leva
 • Cetatea Cerven: 4 leva

Atentie! Preturile pentru intrari la obiective sunt estimative si pot suferi schimbari!

Nota agentiei :

 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului sau integral a excursiei
 • Documentul de calatorie valabil –  carte de indentitate sau pasaport valabile
 • Copii pana in 18 ani insotiti de unul dintre parinti trebuie sa aiba procura notariala din partea celuilalt parinte

 


 

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Insotitor din partea agentiei

 

SERVICII NEINCLUSE:

Intrarea la obiective:

 • Pestera Orlova Chuka: 5 leva
 • Cetatea Cerven: 4 leva

Atentie! Preturile pentru intrari la obiective sunt estimative si pot suferi schimbari!

Nota agentiei :

 • Locurile in autocae se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului sau integral a excursiei
 • Document de calatorie valabil , carte de indentitatesau pasaport valabile
 • Copii pana in 18 ani insotiti de unul dintre parinti trebuie sa aiba procura notariala din partea celuilalt parinte