fbpx

CIRCUIT CU SEJUR IN ALBANIA ~SARANDA 19-25 IUNIE 2023

 • Durata: 7 zile
 • Tipul camerei: loc in camera dubla
 • Tipul mesei: mic dejun
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Aceasta oferta nu mai este disponibila


VACANTA IN ALBANIA

CIRCUIT CU SEJUR

19-25 IUNIE

395 EURO/ PERSOANA ( LOC IN CAMERA DUBLA )


Va invitam sa petrecem impreuna o frumoasa vacanta in Tara lui Skanderbeg, in minunata Albanie. Ne bucuram de soare, de plajele magnifice la Marea Mediterana, de natura incantatoare si de obiective turistice interesante, de ospitalitatea albanezilor, un popor mult incercat, cu o istorie tumultoasa.

 Ziua 1

Intalnire cu grupul Star Holidays la ora 06.00 la Timpuri Noi. Dupa imbarcarea in autocar, plecam in jurul orei 06.15, pe traseul Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Promahonas- Salonic.

In drumul nostru spre Salonic, vizitam Complexul Babei Vanga din Rupite. Ne incarcam cu energie pozitiva si ne inclinam la mormantul vestitei clarvazatoare, cu speranta ca dorintele ni se vor implini. Ne bucuram de privelistea incantatoare, admiram izvoarele termale si vizitam locul unde Baba Vanga isi primea oaspetii din intreaga lume. Mii de oameni care au avut nevoie de ajutor s-au bazat pe capacitatea ei de a prezice viitorul, de a indica o cale de ieșire din situații dificile de viață și de a oferi sfaturi despre cum să se recupereze dintr-o boală gravă.

Cazare langa Salonic .

Ziua 2

Dupa servirea micului dejun, plecam la drum spre Sarande. In drumul nostru, poposim in  Vergina, acolo unde vom vizita sit-ul arheologic ce adaposteste, printre altele, mormintele regilor Macedoniei, inclusiv cel al lui Filip al II-lea, tatal lui Alexandru cel Mare.

Ajunsi in Saranda, ne cazam in hotelul nostru, timp liber pentru a descoperi statiunea.

Situată în golful cu același nume al Mării Ionice, Saranda este considerată unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Riviera albaneză și una dintre cele mai populare destinații din Albania. Ca urmare, turismul este principalul factor al susținerii economiei din Saranda. Definită ca „Orașul Alb”, Saranda este încon­ju­rată de munți, iar în fața sa se află insula Corfu, ce aparține Greciei. Denumirea orașului vine de la numele mănăstirii bizantine Agioi Saranda, ce înseamnă „ Cei Patruzeci de Sfinți”, ridicată în cinstea celor Patruzeci de Mucenici din Sevastia, localitatea fiind, până în prima jumătate a secolului al XX-lea, sub administrație grecească. În secolele anterioare, aflat sub stăpânire otomană, orașul a devenit cunoscut sub numele de Aya Sarandi și apoi Sarandoz. Datorită influenței venețiene din regiune, a apărut adesea pe hărțile occidentale sub numele său italian Santi Quaranta. După câștigarea independenței albaneze, orașul și-a folosit numele dintotdeauna: Saranda.

Ziua 3

Mic dejun.

Timp liber pentru plaja la Marea Ionica sau Excursie Optionala la Gyrokaster si Parcul National Butrint ( 30 Euro ).

Dominat de flancurile abrupte ale vastului său castel, Gjirokastra este un oraș magic cu un trecut tumultuos. Datorită caracteristicilor sale unice și valorilor istorice și arhitecturale, din 2005 Gjirokaster face parte din centrele mondiale protejate de UNESCO. Castelul Gjirokastra este cea mai mare clădire din centrul istoric al orașului albanez. A fost construit pe un bolovan mare de rocă, care seamănă cu o navă de luptă imensă. În interior există galerii, acoperite cu bolti baril , care ocupă partea centrală a fortificației . Potrivit savanților,  originile castelului sunt din secolul 5 d.Hr., dar potrivit specialistilor UNESCO acest castel are nevoie de studii și săpături arheologice pentru a certifica istoria bine. Vizitam Cetatea, admiram casele turn în stil otoman, cu acoperișuri distinctive din piatră, balcoane din lemn și pereți de piatră văruiți în alb, dar facem si o plimbare prin renumitul bazar al orasului.

Parcul National Butrint se intinde pe 9,4 hectare si a intrat in patrimoniul UNESCO in 1992. Este cel mai mare parc arheologic din Albania si ascunde ruine grecesti, romane, otomane si venetiene. Parcul a fost descoperit in anii ’20 de un arheolog Italian in perioada in care Albania era sub ocupatie Italiana.

Butrint a fost locuit inca din Epoca Bronzului, fiind pe rand o colonie greceasca, apoi un oras roman. A inflorit sub administratia bizantina, fiind ocupat apoi de venetieni. In antichitate Butrint era atat de cunoscut incat a fost mentionat si in Eneida lui Vergilius. Ce este interesant e faptul ca toti cei care au ocupat Butrintul nu au distrus absolut nimic, ci au renovat si au extins.

Vom gasi aici un amestec de monumente vechi de peste 2000 de ani, de la temple grecesti, la forificatii otomane. Cele mai importante situri arheologice sunt Templul lui Asclepius,  Amfiteatrul, Basilica bizantina, Castelul Venetian, Poarta Lacului si Poarta Leului.

Optional Seara Albaneza ( 35 Euro ) la Castelul Lekursi – restaurantul ofera o panorama superba asupra Insulei Corfu. Ne bucuram de o petrecere traditionala cu folclor si cină.

Cazare la acelasi hotel in Saranda.

Ziua 4

Mic dejun.

Timp liber pentru plaja la Marea Ionica sau Excursie Optionala la Apollonia si Berat ( orasul celor o mie de ferestre ) – 45 Euro

Astazi vizitam Apollonia Iliriei, orasul antic infiintat in anul 558 I.Hr. de catre colonistii greci din Corfu si Corinth. Premiat de Iulius Caesar pentru sustinerea sa in timpul razboiului civil, Apollonia decade incepand cu secolul V, atunci cand mare parte din populatia sa migreaza in Vlore.

Poposim la Ardenicacea mai frumoasa manastire albaneza, ridicata in anul 1282 de catre Imparatul Bizantin Andronis al II lea Paleologu. Pe acest loc se afla, ridicata cu ceva secole mai inainte, Capela Sfanta Treime. Inaintea acestei capele ortodoxe, aici a existat si un templu pagan, inchinat zeitei Artemis. Se crede chiar ca numele de „ardenica” s-ar trage de la numele zeitei Artemis. In apropierea acestui templu, la mai putin de un kilometru distanta, trece renumitul drum antic Via Ignatia.

Manastirea Ardenica ocupa un loc important in istoria locala albaneza, intrucat aici s-a oficiat si casatoria dintre George Castrioti Scanderbeg si Andronika Arianiti, la data de 21 aprilie 1451. In aceasta manastire fie a fost incoronat George Castrioti Scanderbeg ca „print al epirotilor si al albanezilor”, fie s-a casatorit.

Dupa amiaza, vizitam Berat ( orasul celor o mie de ferestre ), renumit pentru arhitectura sa istorica si frumusetea naturala. Un Patrimoniului Mondial UNESCO, Berat a fost unul dintre cele mai importante orașe albaneze în timpul erei otomane, și un centru de ambarcațiuni de mare specializat în sculptură în lemn. Astăzi, este unul dintre cele mai bine conservate orase otomane din Balcani. Ceea ce face orasul Berat atât de special sunt casele tradiționale balcanice care urca pe marginea dealului pe care este situat din secolul al 13-lea Castelul Berat. Aceste case, care fac parte din sfârșitul secolului 18 și 19 de secole, au în mod tipic două etaje, cu parterul din piatră, și un etaj superior proeminent vopsit în alb, iar acoperișurile acoperite cu plăci ceramice de culoare roșie. Acestea au ferestre din lemn mari, care, din cauza dealului și a construcției caselor de aproape, par a fi stivuite una peste alta.

Cazare la acelasi hotel in Saranda.

Ziua 5

Mic dejun. Timp liber pentru plaja la Marea Ionica, plimbare prin oras si cumparaturi.

Cazare la acelasi hotel in Saranda.

Ziua 6

Mic dejun. Plecam spre Lacul Ohrid, o adevarata minune sub Patrimoniul Unesco, un loc cu un farmec aparte.

Ohrid este cel mai vechi lac din Europa cu un ecosistem atât de rar încât este numit adesea „muzeu al vietăţilor”. Lacul vechi de trei milioane de ani este atât de adânc, 288 m, încât a supravieţuit epocii glaciare, împreună cu multe dintre creaturile care trăiesc în apa lui.

Zece dintre cele 17 specii de peşte nu mai există nicăieri în lume, iar unul dintre aceştia este păstrăvul de Ohrid, o delicatesă celebră încă de pe vremea romanilor, un peşte a cărui carne este roşie iarna şi albă vara.

Timp liber pentru plimbare cu barca pe lac/ pranz.

Ne indreptam spre Skopje, acolo unde ne vom caza.

Ziua 7

Mic dejun. Vizitam centrul capitalei Skopje unde vizionam Casa Memoriala a Maicii Tereza si  Piata Macedonia cu statuia lui Alexandru Macedon. Pornim spre casa unde vom ajunge in cursul serii, in functie de trafic si durata formalitatilor vamale.

 

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport autocar licentiat pentru curse internationale
 • Servicii ghid roman
 • 2 cazari cu mic dejun la hotel langa Salonic si Skopje
 • 4 cazari ( in camera pentru doua persoane) cu mic dejun inclus in Saranda

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice
 • Cheltuieli cu mesele de pranz si cina
 • Eventualii ghizi locali conform legislatiei din tarile pe care le vizitam
 • Taxele de oras acolo unde sunt aplicabile ( se platesc cash la receptia hotelurilor )
 • Excursiile optionale
 • Asigurarea medicala si storno

 

NOTA:

 • Supliment single 150 Euro
 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a 2-a bancheta in ordinea achitarii avansului
 • Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener vor achita suplimentul de single cu 7 zile inainte de plecare
 • Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului
 • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului
 • Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre insotitorul de grup pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu
 • Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare
 • Pentru REZERVARE se achită un avans de 50% iar diferenţa cu cel puţin 2 săptămâni înaintea plecării. Se achita in EURO sau LEI (curs BNR + 2% din ziua platii)
 • Tariful este valabil pentru un numar de minim 35 turisti

Privind circulatia minorilor in afara granitelor Romaniei va rugam sa verificati site-ul: www.politiadefrontiera.ro


 

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport autocar licentiat pentru curse internationale
 • Servicii ghid roman
 • 2 cazari cu mic dejun la hotel langa Salonic si Skopje
 • 4 cazari ( in camera pentru doua persoane) cu mic dejun inclus in Saranda

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice
 • Cheltuieli cu mesele de pranz si cina
 • Eventualii ghizi locali conform legislatiei din tarile pe care le vizitam
 • Taxele de oras acolo unde sunt aplicabile ( se platesc cash la receptia hotelurilor )
 • Excursiile optionale
 • Asigurarea medicala si storno