fbpx
 • Destinatie: Baia de Fier
 • Durata: 2 zile
 • Tipul camerei: loc in camera dubla sau tripla
 • Tipul mesei: cina inclusa
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Aceasta oferta nu mai este disponibila


WEEKEND LA POALELE MUNTILOR PARANG

13-14 MARTIE 2021

330 LEI/PERSOANA

*INCLUDE CINA FESTIVA

LOC IN CAMERA DUBLA SAU TRIPLA

GRUP MINIM 25 DE PARTICIPANTI


Intalnire la ora 07.00 cu grupul Star Holidays. Dupa imbarcare in autocar, la ora 07:15 pornim la drum pe traseul:

BUCURESTI-PITESTI- RAMNICU VALCEA- BAIA DE FIER

Ziua 1 – Sambata 13 Martie

Muzeul Viticulturii si Pomiculturii – Conacul Golesti– Construit in satul Stefanesti, conacul , care se intinde pe aproximativ 14 hectare, ascunde povesti nebanuite. Conacul este prima constructie laica medievala fortificata din tara noastra. Conacul a intrat în istorie și datorită evenimentelor marcante pentru istoria țării pe care le-a găzduit de-a lungul vremurilor. Conacul a apartinut importantei familii a Golestilor. Familia Goleștilor are o istorie de aproximativ 500 de ani. Mulți au avut funcții importante, au fost chiar pârcălabi și spătari. Goleștii au venit cu idei iluministe, s-au implicat în revoluțiile țării și au reformat învățământul din Țara Românească. In conac a dormit si regale Carol I la sosirea în România. Patul roșiatic și biroul pe care a semnat prima dată un act pe teritoriu românesc sunt două dintre atracțiile casei. Carol Davila, cel care înființează școala națională de medicină face parte din familie și are o cameră dedicată. Zidurile groase, beciurile uriașe, etajul din paiantă, monumentalitatea, dar și eleganța conacului, cu toate anticipează viitoarea arhitectură brâncovenească.

Manastirea Dintr-un Lemn – Este situata la aproximativ 25 km sud de municipiul Ramnicu Valcea si la 12 km nord de Babeni, pe valea Otasaului, in comuna Francesti. Potrivit unei vechi traditii locale, ar fi luat fiinta in primele decenii ale secolului al XVI-lea, prin edificarea in acest loc a materialului unui singur stejar. Ea a fost ridicata in cinstea Icoanei Maicii Domnului, icoana ce se pastreaza si azi in biserica de piatra a manastirii. In baza acestei traditii asezarea monahala de aici poarta numele Dintr-un Lemn.

Cula Maldaresti – Horezu

Cula Maldaresti, impunatoare prin masivitatea zidurilor, a fost construita in anul 1812 de catre Gheorghita Maldarescu. Chiar daca din inscriptia de pe peretele etajului se poate descifra 1827, acesta este anul executarii stucaturilor.

Constructia de forma dreptunghiulara, cu un iesind in partea de vest este alcatuita din parter si doua etaje. Parterul prezinta caracteristicile culei, fiind prevazut cu o usa de acces din lemn de gorun masiv, comuna beciului si partii locuite a culei si cinci ferestruici inguste ce par niste metereze.

Aici se vad stalpii enormi din lemn, care sustin grinzile masive. Remarcata pentru decorul deosebit de autentic, aceasta incapere a fost folosita foarte des in productiile cinematografice, aici turnandu-se filme de referinta ca: “Neinfricatii”, “Drumul Oaselor”, “Iancu Jianu – Haiducul”.

Seara cazare si cina festiva la pensiune in Baia de Fier.

Ziua 2- Duminica 14 Martie

Servim micul dejun.  Vizitam Manastirea Govora – manastire de maici, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, manastirea  este amplasata la poalele dealului Cosul Mare, pe raza comunei Mihaiesti din judetul Valcea, la 6 km de Baile Govora si la 18 km de Ramnicu Valcea, pe fosta mosie Hinta. Numele manastirii vine de la slavonescul “gavariti” – a vorbi, a spune, sau – izvor, murmur de izvor. Asezamantul monahal de la Govora se numara printre cele mai vechi din tara, fiind ridicat partial in secolul al XIV-lea si al XV-lea, sub domnia lui Vlad Dracul.

Continuam apoi catre Salina Ocnele Mari. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii. In salina sunt inhalati aerosoli salini prin care se trateaza diverse afectiuni in special afectiunile respiratorii. Aerosolii sunt micro-particule aflate in suspensie intr-un mediu gazos. Aerosolii salini sunt inhalati in mod natural de catre curant pe ambele cai: nazal si pe gura. Aerosolii salini de dimensiuni cuprinse intre 0,5-0,9 microni, se depun pe caile respiratorii superioare: cavitatea bucala, cavitatile nazale, faringe. Aerosolii de dimensiuni mici, cei cu marimi intre 0,1-0,5 ajung in organele inferioare ale aparatului respirator: laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare.  Zabovim aici cateva ceasuri.

Sosire dupa amiaza in Bucuresti

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Cazare la pensiune in Baia de Fier / loc in camera dubla sau tripla ( cazare, cina si mic dejun incluse in pret )
 • Cina festiva
 • Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

 • Cheltuieli personale
 • Cheltuieli cu masa de pranz din ziua 1 si ziua 2
 • Intrarea la obiectivele turistice

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Cazare la pensiune in Baia de Fier / loc in camera dubla sau tripla ( cazare, cina si mic dejun incluse in pret )
 • Cina festiva
 • Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

 • Cheltuieli personale
 • Cheltuieli cu masa de pranz din ziua 1 si ziua 2
 • Intrarea la obiectivele turistice