Castele si Aristocrati~ Castelul Stirbey~Vila Luminis~Castelul Cantacuzino~Manastirea Caraiman

  • In perioada:
  • Destinatie: Sinaia, România
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Rezerva


Castele si aristocrati

85 Lei

14 Septembrie


Intalnire cu grupul Star Holidays la baza Dealului Patriarhiei la ora 6.45, plecare la ora 7.00

Vizitam:

Castelul Stirbey- Reședința de vară a Alinei Ştirbey și a generalului Emanuel Florescu rămâne cunoscută astăzi drept cea mai veche clădire civilă din orașul Sinaia. Aceasta a fost ridicată la dorinţa fiicei domnitorului Barbu Bibescu-Știrbey. Castelul Ştirbey stă sub semnătura arhitectului olandez Josef Jacob Schieffleers, care reușește prin măiestrie să creeze un adevărat castel între ale cărui ziduri se păstrează și astăzi secretele, trădările și marile iubiri ale familiei marelui domnitor.

Vila Luminis – “Simplitatea în viaţă este adevărata libertate”, spunea George Enescu, iar Vila Luminiş din Sinaia, loc de inspiraţie şi recreere pentru Enescu, stă drept mărturie pentru crezul său. Enescu a fost puternic atras de pitorescul Văii Prahovei, cu atât mai mult cu cât a fost un apropiat al Casei Regale, fiind unul dintre muzicienii favoriţi ai reginei Elisabeta, cunoscută sub pseudonimul Carmen Sylva, pe versurile căreia a şi compus o serie de lieduri. De altfel, regina îl considera pe Enescu drept copilul său de suflet, sprijinindu-l chiar pentru a-şi termina studiile. Fiind un apropiat al Casei Regale, Enescu avea propriul său apartament la mansarda Castelului Peleş, unde deseori era invitat să susţină recitaluri.

Castelul Cantacuzino – de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică, a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907. Castelul, construit în stil neoromânesc, este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene și grotă. Edificiul a fost realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez și se întinde  pe o suprafață de 3148 mp. Repertoriul decorativ conferă ambianței interioare un pronunțat caracter romantic. Vitraliile, stucomarmura, consolele, plafoanele cu grinzi aparente și pictate, balustradele din lemn, piatră sau fier forjat, feroneria turnată în bronz și bogat ornamentată, reprezintă o măiestrie a meșteșugului artistic. Șemineele realizate din piatră de Albești, ornamentate cu mozaicuri policrome, împlinesc atmosfera de reședință boierească, sporind valoarea edificiului. Castelul posedă o colecție de heraldică reprezentând blazoanele familiilor de boieri încuscriți cu cantacuzinii și o friză de picturi votive cu iluștrii membri ai familiei Cantacuzino din ramura munteană.

Manastirea Caraiman- din Platoul Buștenilor, cu hramul la Înălțarea Sfintei Cruci, este o ctitorie nouă, iar numele și zidirea sunt indisolubil legate de părintele protosinghel Gheorghe-Gherontie Puiu (1933-2014), duhovnicul care a avut puterea să strângă alături mulți, foarte mulți contribuitori cunoscuți și necunoscuți, în migala de a ridica așezământul.  Părintele Gherontie a avut o viață absolut tulburătoare, de continuu martiraj, după cum tulburătoare, pentru credincioși, este și povestea ce a dus la ctitoria de sub Crucea Caraiman- poveste pe care o vom descoperi in timpul excursiei noastre.

 

TARIFUL INCLUDE:

Transport cu autocar

Insotitor din partea agentiei

TARIFUL NU INCLUDE:

Cheltuielile personale;

Intrarile la obiectivele turistice :

Castelul Cantacuzino: 25 lei/adulti; 15 lei/pensionari

Castelul Stirbey: 15 lei/adulti; 10 lei/ pensionari si copii

Vila Luminis: 10 lei/ adulti; 5 lei/ pensionari

 

Atentie! Preturile pentru intrari la obiective sunt estimative si pot suferi schimbari!


 

Rezerva

 

TARIFUL INCLUDE:

Transport cu autocar

Insotitor din partea agentiei

TARIFUL NU INCLUDE:

Cheltuielile personale;

Intrarile la obiectivele turistice :

Castelul Cantacuzino: 25 lei/adulti; 15 lei/pensionari

Castelul Stirbey: 15 lei/adulti; 10 lei/ pensionari si copii

Vila Luminis: 10 lei/ adulti; 5 lei/ pensionari

 

Atentie! Preturile pentru intrari la obiective sunt estimative si pot suferi schimbari!