Plecari din Bucuresti si Oltenita
Intalnire cu grupul Star Holidays la ora 06.15 la Timpuri Noi ( Benzinaria Mol ).
Va invitam sa petrecem impreuna o zi incarcata de frumos, sa ne bucuram de minunatele peisaje de primavara ale Muscelului , sa vizitam obiective turistice importante…. iar la sfarsit savuram o masa copioasa, muzica live- formatie, dans si voie buna la celebrul Popas Ioana. Este zi de sarbatoare, Ziua Tatalui…asa ca…Haideti sa petrecem impreuna!
Vizitam
Muzeul Automobilului Românesc de la Câmpulung, înfiinţat în urmă cu aproape un deceniu din iniţiativa unor pasionaţi, inginerul Emil Hagi şi fiul său Alexandru, găzduieşte zeci de modele, între care unele unicat, precum Aro 16. Apariţia unui astfel de muzeu în Argeş pare mai mult decât firească, având în vedere că judeţul a reprezentat şi încă reprezintă un punct central în ceea ce înseamnă industria auto din România. Aici există uzina Dacia de la Mioveni. Tot aici a existat şi uzina Aro de la Câmpulung. În prezent, în curtea muzeului se află în jur de 70 de maşini, unele restaurate, altele în diverse stadii de restaurare. Cel mai vechi exponat, care încă nu a fost restaurat, este un model Ford produs la Bucureşti în perioada interbelică.
Manastirea, lacas sfant al ortodoxiei romanesti, a fost ctitorita in anul 1215, prin traditie de catre Radu Negru Voievod. Mai apoi, a fost rezidita de Basarab I si fiul sau, Nicolae Alexandru. Aceasta va fi recladita de Matei Basarab, cand devine si manastire. Vom descoperi aici un loc plin de spiritualitate, liniște, calm și frumusețe, care poartă pecetea începuturilor ortodoxismului.
Muzeul este amplasat într-o clădire monument, ridicată în anul 1735 în stil muscelean, cu parter și etaj, fiind, se pare, cea mai veche construcție civilă din Câmpulung-Muscel. Clădirea adăpostește valoroase colecții de ceramică, costume populare și țesături. La parter găsim o bucătărie țărănească parcă desprinsă din pânzele lui Nicolae Grigorescu și Ștefan Luchian; ”Casa mică’’ sau camera de lucru înzestrată cu obiecte de tors și țesut și alături,,Casa mare’’ sau casa de oaspeți. La etaj sunt expuse obiecte de ceramică ce amintesc de arta olarilor câmpulungeni de altă dată, un splendid mobilier pirogravat, o încântătoare paradă a portului muscelean.
In continuare, poposim la renumitul Popas Ioana, Popasul Veseliei din Romania.
Ne bucuram de un pranz festiv delicios cu Aperitive platouri reci/ Ciorbita Taraneasca/Friptura Mixed Grill cu garnitura/ Desert si bauturi ( vin, tuica, cafea, apa, suc ) si petrecere cu muzica live-formatie.
Numar minim de participanti 40 persoane
Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta
Daca nu se intruneste numarul minim de participanti pentru efectuarea excursiei cu autocarul, aceasta se poate efectua cu microbuz sau se reprogrameaza
Pentru moment nu exista o harta de afisat.