Locuri Epuizate !!! – Pelerinaj de o zi la Manastirea Ghighiu, Snagov si Tiganesti

  • Destinatie: Manastiri : Snagov, Ghighiu, Tiganesti
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Aceasta oferta nu mai este disponibila


Pelerinaj de o zi la manastirile din Ilfov si Prahova

Manastirea Snagov – Manastirea Ghighiu – Manastirea Tiganesti

Sambata 11 Ianuarie

50 Lei/persoana


Plecarea in pelerinaj din Bucuresti la ora 8:00 pe traseul :

Bucuresti – Snagov – Ploiesti

Vizitam :

Manastirea Snagov

Important monument istoric și de artă feudală din Țara Românească. Mănăstirea este probabil una din ctitoriile domniei târzii a lui Mircea cel Bătrân, fiind prima dată atestată documentar în 1408. A fost refăcută de mai multe ori de alți domnitorii, printre care se pot menționa Vlad Țepeș, Mircea Ciobanul, Neagoe Basarab. Mănăstirea a fost în timpul îndelungatei sale istorii active un important centru monahic dar și de cultură, întrucât domnitorul Constantin Brancoveanu a înființat aici una din tipografiile sale de cea mai bună calitate. Mănăstirea este faimoasă și datorită presupusei înmormântări a lui Vlad Țepeș în incinta acesteia. Aceasta este credința localnicilor la care s-au adaugat si opiniilor specialistilor.

Manastirea Ghighiu

Vatra monahala situata la Barcanesti este una dintre putinele care au ca hram „Izvorul Tamaduirii”. Ridicata acum mai bine de patru secole, in mijlocul unei paduri care facea parte din legendarii Codrii ai Vlasiei, manastirea atrage credinciosi din toata tara. Doua sunt motivele pentru care oamenii vin sa se roage aici: icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa tocmai din Siria, si un faimos izvor tamaduitor.

Manastirea Tiganesti

Este renumita pentru atelierele sale, in care sunt lucrate minunate vestminte preotesti si broderii liturgice. In atelierele manastirii, maicile lucreaza materiale de croitorie pentru hainele preotesti, din matase vegetala, cu fir de aur si argint, precum si bumbac. In aceste ateliere a fost lucrata broderia pentru Sala Maura, din Castelul Peles, aflat in Sinaia. Obstea de aproape o suta de maici este slujita de trei preoti. Manastirea ascunde taina lucrării Maicii Domnului, ale cărei minuni și binecuvântări se revarsă deopotrivă asupra mirenilor credincioși care i le cer, dar și maicilor care au luat calea călugăriei pentru a lucra în sine chipul îngeresc al sme¬reniei și ascultării.

 


 

Tariful include :

  • transport autocar
  • insotitor de grup