Pelerinaj de o zi la manastirile din Ilfov si Prahova

  • Destinatie: Manastiri : Snagov, Ghighiu, Pissiota, Tiganesti
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Aceasta oferta nu mai este disponibila


Pelerinaj de o zi la manastirile din Ilfov si Prahova

Manastirea Snagov – Manastirea Ghighiu – Manastirea Pissiota – Manastirea Tiganesti

Duminica 17 Martie

50 Lei/persoana


Plecarea in pelerinaj de la Baza Dealului Patriarhiei – Piata Unirii Bucuresti la ora 8:00 pe traseul :

Bucuresti – Snagov – Ploiesti

Vizitam :

Manastirea Snagov

Important monument istoric și de artă feudală din Țara Românească. Mănăstirea este probabil una din ctitoriile domniei târzii a lui Mircea cel Bătrân, fiind prima dată atestată documentar în 1408. A fost refăcută de mai multe ori de alți domnitorii, printre care se pot menționa Vlad Țepeș, Mircea Ciobanul, Neagoe Basarab. Mănăstirea a fost în timpul îndelungatei sale istorii active un important centru monahic dar și de cultură, întrucât domnitorul Constantin Brancoveanu a înființat aici una din tipografiile sale de cea mai bună calitate. Mănăstirea este faimoasă și datorită presupusei înmormântări a lui Vlad Țepeș în incinta acesteia. Aceasta este credința localnicilor la care s-au adaugat si opiniilor specialistilor.

Manastirea Ghighiu

Vatra monahala situata la Barcanesti este una dintre putinele care au ca hram „Izvorul Tamaduirii”. Ridicata acum mai bine de patru secole, in mijlocul unei paduri care facea parte din legendarii Codrii ai Vlasiei, manastirea atrage credinciosi din toata tara. Doua sunt motivele pentru care oamenii vin sa se roage aici: icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa tocmai din Siria, si un faimos izvor tamaduitor.

Manastirea Pissiota

Biserica acestei manastiri cochete ascunde multe comori. Dintre ele, cea mai importanta este icoana Maicii Domnului cu Pruncul, facatoare de minuni. Aceasta a fost pictata de Eustatiu Stoenescu (1884-1959) cu o tehnica impresionanta: practic, in orice loc din biserica te-ai afla, ochii Maicii Domnului te privesc. Mai mult, maica stareta – cu mare discretie – vorbeste despre lacrimile Maicii lui Dumnezeu. Icoana a plans cate o saptamana, in mai multe randuri. In biserica mai exista si o racla – donata de P. S. Varsanufie – cu moastele Sfintilor Dimitrie Izvoratorul de mir, Teodor Stratilat, Trifon, Ioachim de Vatoped si ale Cuviosilor ucisi in Sinai si Rait. In partea de nord a bisericii se afla un muzeu subteran, care are si rol de gropnita pentru ctitori si familia acestora. Aici se gaseste o mica icoana pictata pe lemn de marele pictor Nicolae Grigorescu.

Manastirea Tiganesti

Este renumita pentru atelierele sale, in care sunt lucrate minunate vestminte preotesti si broderii liturgice. In atelierele manastirii, maicile lucreaza materiale de croitorie pentru hainele preotesti, din matase vegetala, cu fir de aur si argint, precum si bumbac. In aceste ateliere a fost lucrata broderia pentru Sala Maura, din Castelul Peles, aflat in Sinaia. Obstea de aproape o suta de maici este slujita de trei preoti. Manastirea ascunde taina lucrării Maicii Domnului, ale cărei minuni și binecuvântări se revarsă deopotrivă asupra mirenilor credincioși care i le cer, dar și maicilor care au luat calea călugăriei pentru a lucra în sine chipul îngeresc al sme¬reniei și ascultării.

 


 

Tariful include :

  • transport autocar
  • insotitor de grup