fbpx
 • In perioada:
 • Destinatie: Slobozia
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Rezerva


PELERINAJ IN POSTUL PASTELUI

LA MANASTIRI IN SLOBOZIA SI CALARASI

18 APRILIE

85 LEI / PLECARE DIN BUCURESTI

65 LEI/PLECARE DIN OLTENITA


Plecare din Bucuresti la ora 06.15, pe traseul Bucuresti -Oltenita – Slobozia- Calarasi si retur.

VIZITAM:

Manastirea Sfintii Voievozi–  ctitorie a lui Matei Basarab, cea mai veche mănăstire existentă în cuprinsul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și totodată, cel mai vechi așezământ monahal din întregul cuprins al Câmpiei Bărăganului. Ansamblul monahal din Slobozia constituie o simbioza intre stilul bizantintraditional si influentele neo-clasice si romantice neo-gotice ,cu un splendid altar din lemn de tei aurit. Un obiect de o valoare inestimabila este chivotul, care contine fragmente de Sfinte Moaste ale unor sfinti precum: Sfantul Ioan Hrisostom, Sfantul Dumitru, Sfantul Ilodor,Sfantul Procopie, Sfantul Artemie, Cinstitul lemn al Sfintei Cruci, Sfantul Pantelimon, Sfantul Haralambie si Sfantul Mercurie. in aceasta racla s-a mai pastrat o batista din panza, brodata cu fire de aur, donata de Elena Doamna, sotia lui Matei Basarab Voda, cu ocazia sfintirii bisericii manastirii, in anul 1636.

Muzeul National al Agriculturii– este singurul muzeu cu acest profil din tara si singurul muzeu ce care in patrimoniu o Biserica din Lemn (monument istoric de arhitectura din sec. XVIII, unde inca se slujeste supa 400 de ani). Muzeul detine piese unice in Romania si in lume, colectia de peschire din matase naturala donate de catre Damaschin episcopul si multe alte raritati. Catedrala Sfantul Alexandru – una din cele mai impunatoare biserici din Romania.

Manastirea Radu Negru -Gambeta – un adevarat colt de Rai, supranumita Perla Pustiei Baraganului, unde se afla Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului ce a stat ascunsa in pamant 80 de ani. E semnul şi lucrarea icoanei Maicii Domnului, cea făcătoare de minuni, pe care călugării au găsit-o miraculos în pântecul pământului, pe când săpau în căutarea unui izvor de fântână. Au găsit-o intactă, fără nicio stricăciune sau urmă de umezeală pe ea. După 80 de ani, culorile erau atât de proaspete şi de vii, încât mai mirosea încă a pigmenţi şi vopseluri.

Manastirea Libertatea – sau Mănăstirea Sfânta Treime (după unul dintre hramurile pe care le poartă) este o mănăstire de maici din judeţul Călăraşi. Mănăstirea a fost înfiinţată în anul 2000, însă biserica datează din perioada 1936 – 1942, funcţionând ca biserică de mir (cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”) până când s-a luat hotărârea ridicării ei la actualul statut. Mănăstirea Libertatea şi-a luat numele de la satul în care se află, sat care iniţial s-a numit Brătianu. Satul Brătianu a fost înfiinţat de ministrul Ion Brătianu, ajutat de doi fraţi, Vintilă şi Dinu. Cei trei au cuprins în satul lor 300 de gospodării şi apoi au împroprietărit ţărani care s-au mutat din toate regiunile istorice.

Manastirea Crucea de Leac – Coslogeni – aici se afla vestita cruce de leac, care dateaza din anul 1620 si este facatoare de minuni. Chiar în inscripţia ei se spune că este o cruce „sfântă şi de viaţă făcătoare“. Din 1738, de pe vremea domnitorului Constantin Mavrocordat, crucea se află la intrarea în satul Coslogeni din comuna Dichiseni, pe DN 3B Călăraşi – Feteşti. Legenda spune că aceasta se afla într-un car şi urma să ajungă la Feteşti. Pe câmp însă, carul a cedat, iar crucea nu a mai putut fi urnită din loc nici măcar cu cinci perechi de boi. De două secole şi jumătate, credincioşii n-au încetat să vină să se roage în acest loc, când au aflat că un copil mut, care păzea o turmă de oi, a început să vorbească, după ce s-a atins de cruce. Mai mult decât atât, oamenii spun că aceasta a crescut, s-a înălţat şi doar cei care vin aici cu credinţă au parte de tămăduire. Nici până astăzi preoţii nu au reuşit să desluşească decât jumătate din mesajul scris, în slavona veche, pe Sfânta Cruce. Aşa s-a aflat că a fost ridicată de domnitorul Mavrocordat, în cinstea cuvioasei Parascheva.

Sosire in Bucuresti pana in ora 19:00.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Insotitor/ghid din partea agentiei

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuielile personale
 • Intrarile la obiectivele turistice :
 • Muzeul Agricuturii : 5 lei / persoana

 

Rezerva

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Insotitor/ghid din partea agentiei

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuielile personale
 • Intrarile la obiectivele turistice :
  Muzeul Agricuturii : 5 lei / persoana