fbpx

PELERINAJ LA MANASTIRILE ANINOASA-NEGRU VODA SI NAMAIESTI

  • Destinatie: ANINOASA-CAMPULUNG-NAMAIESTI
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Aceasta oferta nu mai este disponibila


PELERINAJ IN POSTUL PASTELUI LA  MANASTIRILE DIN  TARA ROMANEASCA

ANINOASA- NEGRU VODA SI NAMAIESTI

17 APRILIE

120 lei/persoana

GRUP MINIM 25 PERSOANE

pentru grup mai mic  15> 19 persoane tariful este de 140 lei/pers


 

Intalnire cu grupul la ora 06:45. Plecare la ora 7:00 pe traseul :

BUCURESTI – CAMPULUNG – NAMAIESTI

Obiective:

Manastirea Aninoasa

Monument istoric şi de arhitectură, mănăstirea este un ansamblu arhitectonic de tradiţie brâncovenească, cu o incintă dreptunghiulară prevăzută cu un turn clopotniţă, chilii şi paraclis. Numele mănăstirii vine de la pădurile de anini şi arini, copaci înalţi şi drepţi, specifici zonelor umede.

Mănăstirea a fost ctitorită în 1677, de marele clucer Tudoran Vlădescu, cu hramul „Sfântul Nicolae”; se presupune că a fost o biserică de curte. După moartea soţiei, îngropată în pronaosul bisericii, Aga Tudoran se călugăreşte, devenind monahul Teodosie şi astfel a luat fiinţă aici o mănăstire de călugări.

Manastirea Negru Voda

Aflată într-un vechi oraș istoric, fostă capitală a Țării Românești, în județul Argeș, această mănăstire a fost ctitorită in anul 1215, prin tradiție de către Radu Negru Voievod. Mai târziu a fost rezidită de Basarab I și fiul său, Nicolae Alexandru. Aceasta a fost reclădită de Matei Basarab, când a devenit și mănăstire. Această mănăstire este cel mai important ansamblu monastic din Mușcel .

Manastirea Namaiesti

Documentele istorice atestă Mănăstirea Nămăieşti în anii 1503-1547, în hrisoavele domnitorilor Radu cel Mare şi Mircea Ciobanul.Biserica mănăstirii este considerată monument istoric din sec al XIV-lea. În biserica Mănăstirii Nămăieşti se află una din cele mai vechi icoane nu numai din România ci din întreaga creştinătate.Această icoană , punctul de referinţă al bisericii,considerată făcătoare de minuni, se presupune că a fost pictată de către Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca.Tot legenda spune că biserica săpată în piatră ar data din perioada când creştinismul se propovăduia în taină , în grote,din perioada primilor daci creştinaţi.

 

Sosire seara in Bucuresti

 

SERVICII INCLUSE:    

  • Transport cu autocar
  • Insotitor din partea agentiei

GRUP MINIM 25 PERSOANE

pentru grup mai mic de 15>19 persoane tariful este de 140 lei/pers

 

65 / 100

 

SERVICII INCLUSE:    

  • Transport cu autocar/minibus
  • Insotitor din partea agentiei

GRUP MINIM 25 PERSOANE

pentru grup mai mic de 15>19 persoane tariful este de 130 lei/pers