Pelerinaj la Biserica Izvoarelor de Leac, Manastirea Tutana si Manastirea Corbii de Piatra

 • In perioada:
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Rezerva


Pelerinaj la Biserica Izvoarelor de leac, Manastirea Tutana si Manastirea Corbii de Piatra

125 lei/persoana TRANSPORT MINIBUS grup intre 17 – 19 particpanti

100 LEI/persoana TRANSPORT AUTOCAR grup minim 30 

 

11 Octombrie 


Plecare din Bucuresti de la Timpuri Noi ( benzinaria Mol ) la ora 06.30:

Va propunem o frumoasa calatorie spirituala in cadrul careia, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne vom regasi linistea sufleteasca si ne vom incarca cu energie pozitiva.

VIZITAM:

Biserica Izvoarelor de Leac

este renumită pentru cele şapte izvoare tămăduitoare împrăştiate în jurul său. Locul a fost loc tainic de rugăciune, meditaţie şi tămăduire pentru mai mulţi domnitori români.

Locul unde se află biserica este mai degrabă un complex de izvoare, troiţe şi mici capele ortodoxe întins pe dealul numit „Valea Radului”, în apropierea localităţii Vâlcele Crâmpotani, din comuna Merişani. Transmise pe cale orală, din generaţie în generaţie, sub forma de tradiţii locale, legendele despre acest loc sunt multe. Cele şapte izvoare tămăduitoare dintre copaci sunt împrăştiate în jurul bisericii închinate Sfinţilor Calinic de la Cernica şi Nectarie Taumaturgul din Eghina. Mai mult, pe o rază de un kilometru, de jur-împrejurul bisericuţei, se păstrează regula tăcerii.

Manastirea Tutana

asezata la marginea satului cu acelasi nume, poarta hramul Cuviosul Atanasie Athos. Perioada dintre sfarsitul secolului al XIV-lea si inceputul celui de al XV-lea, reprezinta monumentul zidirii primei Biserici Tutana, cu arhitectura asemanatoare celei de la Vodita, Tismanei si Bisericii Stelea din Targoviste. Pe locul manastirii de astazi, in secolul al XIV-lea existand o sihastrie de calugari. Cei dintai sihastri de aici erau de la Cotmeana care, la randul ei era inchinata unor manastiri de la Muntele Athos, poate chiar Marea Lavra. Acest lucru este sugerat, printre altele, si de faptul ca Vlaicu Voda avea legaturi cu Marea Lavra careia ii doneaza o icoana care s-a pastrat pana in zilele noastre, reprezentandu-l pe Sfantul Atanasie al Athonului.

Manastirea Corbii de Piatra

La aproximativ 50 de kilometri de Piteşti, într-una dintre cele mai frumoase comune din Argeş – Corbi, mai precis în satul Jgheaburi, se află o adevărată minune a artei într-o simbioză specială cu natura. Aţi auzit fără îndoială de Mănăstirea Corbii de Piatră, cunoscută peste tot ca „biserica din piatră”, lăcaşul de cult construit direct în stâncă. Aici gasim cel mai vechi ansamblu de pictură din România, realizat undeva în secolul al XIV-lea, înaintea celui de la Biserica Domnească de la Curtea de Argeş. Manastirea este singurul lacas de cult din Romania cu 2 altare functionale pe acelasi naos.

 

Sosire in Bucuresti in cursul serii.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar/ minibus
 • Insotitor din partea agentiei

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuielile personale

 

Rezerva

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar/ minibus
 • Insotitor din partea agentiei

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuielile personale