PELERINAJ HRAMUL SFANTUL IOAN IACOB HOZEVITUL LA MANASTIREA COTA 1000

 • In perioada:
 • Destinatie: Mănăstirea Înălțarea Domnului, Sinaia, România
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Rezerva


PELERINAJ LA HRAMUL SFANTUL IOAN IACOB HOZEVITUL

DE LA MANASTIREA COTA 1000

05 AUGUST

85 Lei


Plecare din Bucuresti de la baza Dealului Patriarhiei la ora 06.45

VIZITAM:

Manastirea Cota 1000

unde vom lua parte la Sfanta Liturghie cu ocazia unuia din hramurile acestui sfânt locaş, Sf. Ioan Iacob Hozevitul (cu participarea  Înaltpreasfințitului Părinte Naum, Mitropolit de Ruse)  Sfantul Ioan Iacob Hozevitul este unul dintre cei mai recenți sfinți din Biserica Ortodoxă Română, cu metania din Mănăstirea Neamț, care s-a nevoit 24 de ani în Țara Sfântă, atât pe valea Iordanului, cât și în pustiul Hozeva, constituindu-se într-un model veritabil de viețuire în Hristos în era contemporană. Biserica l-a rânduit ca pildă vie de credință și de viețuire creștinească, înscriindu-l în calendarul ortodox la data de 5 august.

Dupa Liturghie, vom lua parte la masa pelerinilor si vom savura o delicioasa ciorba de peste la cazan pregatita la Manastire.

Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi din Sinaia

Amenajat chiar în centrul celebrei capitale a turismului românesc, în imediata apropiere a Cazinoului, într-o clădire cochetă, muzeul prezintă aspectele cele mai semnificative ale florei şi faunei din Masivul Bucegi. Mulţimea şi diversitatea exponatelor – plante, păsări şi animale, dintre care multe sunt specii şi varietăţi rare monumente ale naturii, surprinse în mediul lor natural, superbele peisaje alpine reproduse cu măiestrie în imagini fotografice şi  în sugestive ansambluri muzeistice, asociaţii vegetale unice şi anumite biocenoze- toate acestea fac din Muzeul de la Sinaia un popas „obligatoriu” pentru oricare turist român sau străin care vizitează „Perla Carpaţilor”.

Manastirea Pissiota

Operă a arhitectului Ioan Giurgea, văr al lui Zoe Eustaţiu, biserica mânăstirii îmbină armonios stilul renaşterii italiene cu elementele bizantine specifice bisericilor româneşti. Înzestrarea bisericii s-a făcut cu multă grijă şi dragoste creştinească. Biserica este construită în stil neoromanic, cu elemente ale Renaşterii, fiind din acest punct de vedere, unică în peisajul monastic ortodox din ţara noastră. Se remarcă faptul că întregul edificiu a fost construit cu migală şi dăruire, faţadele de cărămidă aparentă şi liniile drepte şi echilibrate ale construcţiei trădând simplitate şi stabilitate.

Manastirea Ghighiu

La mică distanţă de Ploieşti se află unul dintre cele mai cunoscute aşezăminte monahale din Prahova – Mănăstirea Ghighiu. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Sirianca” şi izvorul tămăduitor de la Ghighiu atrag credincioşii din întreaga ţară. La Mănăstirea Ghighiu vieţuiesc 45 de monahii, sub povăţuirea stareţei Epiharia Lungu.

Manastirea Tiganesti

Mănăstirea Țigănești ascunde taina lucrării Maicii Domnului, ale cărei minuni și binecuvântări se revarsă deopotrivă asupra mirenilor credincioși care i le cer, dar și maicilor care au luat calea călugăriei pentru a lucra în sine chipul îngeresc al smereniei și ascultării. Aceasta manastire este una dintre cele mai cunoscute manastiri din apropierea Bucurestilor, fiind asezata in fostii codri ai Vlasiei, unde exista o traditie monahala veche. Sub numele de „Tiganesti”, manastirea este amintita in hrisoavele domnesti de danii ale domnitorului Moruzi (1793), Caragea (1813) si Dimitrie Ghica Voievod (1824). Biserica manastirii dateaza de mai bine de doua sute de ani, insa vatra monahala de la Tiganesti este cu mult mai veche, obstile monahale din Manastirea Caldarusani si Schitul Maicilor zidind actuala biserica pe locul unui mai vechi schit de calugari.

Sosire in Bucuresti in cursul serii.

 

SERVICII INCLUSE:
 • Transport cu autocar
 • Insotitor din partea agentiei
TARIFUL NU INCLUDE:
 • Cheltuielile personale
 • Intrarile la obiectivele turistice :
 • Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi: 3 lei/ persoana

Rezerva
SERVICII INCLUSE:
 • Transport cu autocar
 • Insotitor din partea agentiei
TARIFUL NU INCLUDE:
 • Cheltuielile personale
 • Intrarile la obiectivele turistice :
 • Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi: 3 lei/ persoana