fbpx
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Aceasta oferta nu mai este disponibila


 

O ZI LA PLEVNA- BULGARIA

12 NOIEMBRIE

Pret Plecare din Bucuresti: 140 LEI

Plecare Plecare din Oltenita: 150 LEI


Plecare din Bucuresti de la Timpuri noi la ora 06:15 ( Benzinaria Mol ).

 

Star Holidays porneste intr-o noua calatorie in Bulgaria. Mergem pe urmele istoriei, la Plevna, acolo unde vom admira maretia Monumentului Panorama Plevna, dar si frumusetea acestui oras istoric. 

Calatorim pe traseul:

Bucuresti – Ruse – Plevna

Dupa imbarcare, calatorim pe traseul mentionat. Trecem vama prin punctul de frontiera Giurgiu-Ruse si ne indreptam spre Plevna unde vom vizita Muzeul Panorama Plevna– in cadrul muzeului sunt descrise evenimentele din Razboiul Ruso-Turc din 1877-1878, mai exact cele cinci luni ale asediului de la Plevna, care a făcut orașul celebru pe plan internațional și care a contribuit la eliberarea Bulgariei, după cinci secole de dominație Otomană. Panorama a fost creată de 13 pictori bulgari și ruși în onoarea aniversării a 100 de ani de la asediul Plevnei și a fost inaugurată oficial pe 10 decembrie 1977. Panorama a extins deja existentul parc Skobelev, care este situat pe locul unde s-au desfășurat trei dintre cele patru bătălii care au dus la eliberarea Bulgariei. În primii trei ani de la deschiderea sa, a fost vizitată de 2,5 milioane de persoane. Monumentul este unul dintre aproape cele 200 de construite de către localnicii din Plevna în semn de omagiu pentru luptă și pentru cele aproape 35.000 de vieți pierdute.

In continuare, vizitam Capela Mausoleu Sf Gheorghe cel Biruitor. Construită în amintirea Războiului de eliberare ruso-turc din anii 1877-1878, Capela-Mausoleu Sf Gheorghe de rit ortodox, cinstește memoria ostașilor căzuți în asediul Plevnei din 1878. Rămășițele pământești ale celor 31.000 de ruși și 7.500 de români  sunt înhumate în cripta mausoleului. Mausoleul a fost construit în 1903-1907, cu ocazia sărbătoririi a 30 de ani de la eliberarea Bulgariei. Proiectul este elaborat de arhitectul Penceo Koicev, iar iconostasul este opera pictorilor Ivan Markvichka și Anton Mitov. Capela are un stil bulgaro-bizantin, cu cupolele încrucișate. Are o cupolă centrală de 24 m înălțime și încă patru cupole laterale. Fațada este zidită cu brâuri orizontale de cărămidă și piatră pe o suprafață de 452 de metri pătrați. Capela face parte din cele 100 de monumente naționale ale Bulgariei.

Admiram centrul orasului intr-un scurt tur pietonal, mai apoi timp liber pentru plimbare individuala.

Sosire in Bucuresti la orele serii.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Insotitor din partea agentiei

 

SERVICII NEINCLUSE:

 • Intrarea la obiective
 • Cheltuieli personale

 

Trecerea frontierei se va face in baza unui document de identitate valabil ( CI, Pasaport ).

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Insotitor din partea agentiei

 

 

SERVICII NEINCLUSE:

 • Intrarea la obiective
 • Cheltuieli personale

 

Trecerea frontierei se va face in baza unui document de identitate valabil ( CI, Pasaport ).