fbpx

MOCANITA DE PE VALEA HARTIBACIULUI SI SATE PITORESTI IN MARGINIMEA SIBIULUI

 • In perioada:
 • Durata: 3 zile
 • Tipul camerei: loc in camera dubla
 • Tipul mesei: demipensiune
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Rezerva


MOCANITA DE PE VALEA HARTIBACIULUI

SI SATE PITORESTI IN MARGINIMEA SIBIULUI

29-31 IULIE

575 LEI / LOC IN CAMERA DUBLA


Va invitam sa petrecem un weekend de poveste in una dintre cele mai frumoase zone din tara: Marginimea Sibiului. Descoperim satele din imprejurimi, obiective turistice interesante si facem o minunata plimbare cu Mocanita pe Valea Hartibaciului.

Intalnire la ora 06.15 la Timpuri Noi ( Benzinaria Mol ). Dupa imbarcare in autocarul StarBus plecam la ora 06:30.

Ziua 1 – VINERI

Pornim la drum spre Sibiu. Ajunsi aici, facem un tur pietonal al orasului, ii admiram frumusetea arhitecturala si vizitam Catedrala Ortodoxa care, cu siguranta, va va impresiona prin maretia sa.

Mai departe, patrundem in inima satului traditional romanesc la Muzeul Astra. Loc ideal pentru păstrarea spiritului românesc autentic, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este aşezat într-un adevărat paradis, în rezervaţia naturală „Dumbrava Sibiului”. Dispunând de un lac şi de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuieşte plimbări de tot felul, de la clasicul mers pe jos, până la un scurt tur cu trăsura. Aici vom putea admira peste 300 de monumente, de la case și gospodării specifice zonelor din întreaga țară (nu doar din Transilvania), până la școli și chiar biserici din lemn.

Dupa vizitarea muzeului, ne indreptam spre pensiunea la care vom fi cazati pentru 2 nopti . Cina la pensiune.

Ziua 2 – SAMBATA

Mic dejun.

Astazi facem o incursiune prin satele din zona.

In Sibiel, vizitam Muzeul icoanelor pe sticla, o splendoare de creativitate artisticǎ de inspiraţie religioasǎ nǎscutǎ din bogǎţia tradiţiei creştine ortodoxe şi din fantezia pictorilor ţǎrani români.  Biserica din Sibiel a fost ridicată la mijlocul secolului XVIII într-o perioadă în care localnicii ortodocşi erau asupriţi de austro-ungari şi de dorinţa Curţii de la Viena de a impune greco-catolicismul.  Pentru a-şi exprima suferinţele, localnicii din Sibiel au pictat pe pereţii bisericii scene biblice în care soldaţii romani apar costumaţi în uniforme militare austro-ungare (unicat în Mărginimea Sibiului). Unice sunt şi icoanele ce îi reprezintă pe cei 14 papi care au condus Biserica Romei înainte de Marea Schisma.

Manastirea Sfanta Treime Orlat s-a înfiinţat în 1992, cu binecuvântarea şi purtarea de grija a Mitropolitului Ardealului, Dr. Antonie Plămădeală, pentru înălţarea construcţiilor străduindu-se cuviosul monah Macarie Agachi.

Poposim la Cetatea Cisnadioara si in Satul Rasinari, despre care se spune ca ar fi una dintre cele mai frumoase asezari din Romania. Vizitam Muzeul Etnografic, facem o plimbare pe uliţele strâmte, descoperim case vechi tradiţionale, cunoaştem oameni şi obiceiuri si poposim la biserica ortodoxa pictata, construita in 1752. Aici se afla casele în care au copilărit Octavian Goga şi Emil Cioran, biserici vechi şi mai noi, case de meşteşugari şi culmi împădurite încărcate de legende.

Cazare si cina cu dans si voie buna la aceeasi pensiune.

Ziua 3 – DUMINICA

Dupa servirea micului dejun, ne luam “La revedere” de la gazdele noastre si pornim intr-o frumoasa plimbare cu Mocanita pe Valea Hartibaciului. Admiram peisaje de poveste unice,  natura sălbatică de pe traseu, dar şi spectaculoasele biserici fortificate săseşti.

Sosim in Bucuresti in cursul serii.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Cazare la pensiune ( 2 nopti ) cu mic dejun si cina
 • Ghid Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

 • Intrarea la obiective
 • Cheltuieli personale si cu mesele de pranz
 • Plimbarea cu Mocanita

NOTA:

Grup minim 35 de persoane
Avans minim la inscriere: 250 lei / persoana in termen de 7 zile de la efectuarea rezervarii, diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.

Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta in ordinea achitarii avansului sau integral a pachetului turistic.

Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.

Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale.

 

 

 

Rezerva

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Cazare la pensiune ( 2 nopti ) cu mic dejun si cina
 • Ghid Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

 • Intrarea la obiective
 • Cheltuieli personale si cu mesele de pranz
 • Plimbarea cu Mocanita