fbpx

EXCURSIE PE TRANSFAGARASAN – MANASTIREA CURTEA DE ARGES SI LACUL VIDRARU~ 05 Septembrie

  • Destinatie: Transfagarasan
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Aceasta oferta nu mai este disponibila


EXCURSIE PE TRANSFAGARASAN

MANASTIREA CURTEA DE ARGES SI LACUL VIDRARU

TARIF : de la 130 Lei

 05 Septembrie


Plecare din Bucuresti – Statia de Metrou Timpuri Noi –  la ora 6.15

In drumul nostru spre Transfagarasan trecem prin Curtea de Arges unde vizitam manastirea cu acelasi nume si Fantana Mesterului Manole. Considerată drept una dintre minunile arhitecturale ale acestei ţări, Manastirea este un  monument ctitorit de Neagoe Basarab si cel mai important loc de pelerinaj si rugaciune din judetul Arges, avand hramul “Adormirea Maicii Domnului“.

“Legenda Mesterului Manole” de care este legat numele manastirii Curtea de Arges spune ca domnitorul tocmise pe cei mai mari mesteri pentru a ridica lacasul de cult. Dar, ceea ce ei construiau ziua, se darama noaptea. Intr-o noapte, Manole a visat ca daca-si zideste sotia in unul din ziduri, constructia va rezista. A doua zi, cand nevasta sa Ana a venit sa-i aduca de mancare, Manole a zidit-o pe latura sudica. Cand totul a fost gata si Neagoe Basarab a ramas impresionat de frumusetea Manastirii, a poruncit slujitorilor sa ia scarile care duceau la acoperis pentru ca mesterii sa nu mai poata cobori si sa faca alta biserica mai frumoasa. Atunci, Manole si-a facut aripi din sita ca sa zboare, dar s-a prabusit. Se spune ca in locul unde a atins pamantul a iesit un izvor care reprezinta lacrimile lui Manole. De altfel, izvorul se afla chiar in apropierea Manastirii.

Ne continuam excursia si trecem pe langa Cetatea Poenari si  Lacul Vidraru, unde ne vom bucura de peisaje ireal de frumoase si  unde vom putea admira Barajul Vidraru, o constructie colosala, ridicata cu multe sacrificii umane.

Urmam apoi Transfagarasanul, una din cele mai spectaculase sosele din lume, cu o altitudine maxima de 2045 m si cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m) si ne indreptam spre Balea Lac (46.508 m²/11.35 m adancime) unul din cele mai mari si mai frumoase lacuri glaciare din tara. Poposim aici pentru poze si timp liber. Dupa amiaza intoarcerea spre casa.

Sosirea seara in Bucuresti.

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocar
  • Insotitor din partea agentiei

PROGRAMUL ACTIUNII POATE SURVENI MODIFICARI DE CATRE CONDUCATORUL GRUPULUI IN FUNCTIE DE ANUMITE SITUATII SPECIALE CE NU TIN DE AGENTIE ( VREME, AGLOMERATIE, DRUMURI INCHISE SAU BLOCATE)

 

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocar/microbuz
  • Insotitor si ghid din partea agentiei