Plecare din Bucuresti de la Timpuri Noi ( benzinaria Mol ) la ora 07.00:
VIZITAM:
aşezământ cultural ce păstrează amintirea savantului Nicolae Iorga, este situat în centrul istoric al oraşului Valenii de Munte şi împreună cu Muzeul de artă religioasă şi Muzeul de etnografie al Văii Teleajenului formează un adevărat centru cultural.De 100 de ani, Vălenii de Munte a fost asociat cu numele neasemuitului istoric Nicolae Iorga. Numeroase şi trainice fire l-au legat pe profesor de micul orăşel de munte, localitate al cărei nume “abia îl aflai din pagini de cronică”.
Salina Slănic Prahova este situată într-un peisaj de o deosebită frumuseţe, conferită de zona de dealuri acoperite de păduri de foioase. Pe seama salinei, a izvoarelor sulfuroase de pe versanţii văii Slănicului şi a celor şapte lacuri sărate, formate pe vechile exploatări de sare, s-a dezvoltat o activitate balneoturistică, atestată documentar din anul 1853, ce a contribuit la declararea localităţii Slănic Prahova ca staţiune turistică de interes naţional.
Mina Unirea (Salina Slănic Prahova), situată la o adâncime de 208m, pe o suprafaţă de 53.000mp, a fost deschisă vizitării după anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care permite evidenţierea unor elemente spaţiale de interes turistic în structura internă a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternanţe de benzi divers colorate, cu nuanţe de gri şi alb, diverse caracteristici mineralogice (structură, textură, mod de cristalizare) şi prin puritatea deosebită a sării.
Ne bucuram de o portie zdravana de sanitate si de spatiile turistice interesante ale saline.
Sosire in Bucuresti in cursul serii.
Pentru moment nu exista o harta de afisat.