fbpx

EXCURSIE LA SALINA SLANIC PRAHOVA CU VIZITA LA MANASTIREA TURNU SI TIGANESTI

 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Aceasta oferta nu mai este disponibila


EXCURSIE LA SALINA SLANIC PRAHOVA

CU VIZITA  MANASTIREA TURNU SI TIGANESTI

10 APRILIE

100 Lei/PERSOANA

GRUP MINIM 30 PERSOANE


Plecare din Bucuresti de la Piata Unirii (baza dealului Mitropoliei) la ora 07.00:

VIZITAM:

Salina Slanic Prahova

Salina Slănic Prahova este situată într-un peisaj de o deosebită frumuseţe, conferită de zona de dealuri acoperite de păduri de foioase. Pe seama salinei, a izvoarelor sulfuroase de pe versanţii văii Slănicului şi a celor şapte lacuri sărate, formate pe vechile exploatări de sare, s-a dezvoltat o activitate balneoturistică, atestată documentar din anul 1853, ce a contribuit la declararea localităţii Slănic Prahova ca staţiune turistică de interes naţional.

Mina Unirea (Salina Slănic Prahova), situată la o adâncime de 208m, pe o suprafaţă de 53.000mp, a fost deschisă vizitării după anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care permite evidenţierea unor elemente spaţiale de interes turistic în structura internă a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternanţe de benzi divers colorate, cu nuanţe de gri şi alb, diverse caracteristici mineralogice (structură, textură, mod de cristalizare) şi prin puritatea deosebită a sării.

Ne bucuram de o portie zdravana de sanitate si de spatiile turistice  interesante ale saline.

Manastirea Turnu

Pe drumul dintre Ploieşti şi Târgşorul Vechi se înalţa, odată maiestuoasă, Mânăstirea Turnu. Alta decât binecunoscuta mânăstire din Vâlcea cu acelaşi nume, aceasta este şi mult mai veche. Târgşorul, astăzi un umil sat, la numai 7 km de Municipiul Ploieşti, era cândva un prosper centru comercial al Ţării Româneşti aşezat pe importantul drum de negoţ al Braşovului.

Manastirea Tiganesti

Este renumita pentru atelierele sale, in care sunt lucrate minunate vestminte preotesti si broderii liturgice. In atelierele manastirii, maicile lucreaza materiale de croitorie pentru hainele preotesti, din matase vegetala, cu fir de aur si argint, precum si bumbac. In aceste ateliere a fost lucrata broderia pentru Sala Maura, din Castelul Peles, aflat in Sinaia. Obstea de aproape o suta de maici este slujita de trei preoti. Manastirea ascunde taina lucrării Maicii Domnului, ale cărei minuni și binecuvântări se revarsă deopotrivă asupra mirenilor credincioși care i le cer, dar și maicilor care au luat calea călugăriei pentru a lucra în sine chipul îngeresc al sme¬reniei și ascultării.

Sosire in Bucuresti in cursul serii.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Insotitor din partea agentiei

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 1. Cheltuielile personale
 2. Intrarile la obiectivele turistice :
 • Salina Slanic Prahova: adulţi/ 25 lei ; pensionari/20 lei

 

67 / 100

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Insotitor din partea agentiei

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 1. Cheltuielile personale
 2. Intrarile la obiectivele turistice :
 • Salina Slanic Prahova: adulţi/ 25 lei ; pensionari/ 20 lei;