fbpx

EXCURSIE DE O ZI LA SALINA SLANIC PRAHOVA ~ MANANSTIREA GHIGHIU SI TURNU

 • In perioada:
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Rezerva


EXCURSIE DE O ZI LA SALINA SLANIC PRAHOVA

CU VIZITA LA MANASTIREA GHIGHIU SI TURNU

11 FEBRUARIE 2023

100 Lei/adult

80 lei/copil/<12 ani

GRUP MINIM 35 PERSOANE

transfer din Oltenita 40 lei/persoana


Plecare din Bucuresti de la Timpuri Noi ( benzinaria Mol) la ora 07.00

Stiati ca, inceputurile istoriei salinei Slanic Prahova dateaz─â din jurul anului 1685, an ├«n care sp─âtarul Mihail Cantacuzino a realizat c─â ├«n regiunea Sl─ânic Prahova exist─â un z─âc─âm├ónt de sare ┼či astfel, vr├ónd s─â deschid─â o min─â, a cump─ârat mo┼čia Sl─ânic?

Va invitam asadar sa aflam impreuna istoria acestor locuri si sa vizitam:

Salina Slanic Prahova

Salina Slanic Prahova este situat─â ├«ntr-un peisaj de o deosebit─â frumuse┼úe, conferit─â de zona de dealuri acoperite de p─âduri de foioase. Pe seama salinei, a izvoarelor sulfuroase de pe versan┼úii v─âii Sl─ânicului ┼či a celor ┼čapte lacuri s─ârate, formate pe vechile exploat─âri de sare, s-a dezvoltat o activitate balneoturistic─â, atestat─â documentar din anul 1853, ce a contribuit la declararea localit─â┼úii Sl─ânic Prahova ca sta┼úiune turistic─â de interes na┼úional.

Mina Unirea, situat─â la o ad├óncime de 208m, pe o suprafa┼ú─â de 53.000mp, a fost deschis─â vizit─ârii dup─â anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care permite eviden┼úierea unor elemente spa┼úiale de interes turistic ├«n structura intern─â a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternan┼úe de benzi divers colorate, cu nuan┼úe de gri ┼či alb, diverse caracteristici mineralogice (structur─â, textur─â, mod de cristalizare) ┼či prin puritatea deosebit─â a s─ârii.

Ne bucuram de o portie zdravana de sanitate si de spatiile turistice  interesante ale saline.

Manastirea Turnu

Pe drumul dintre Ploie┼čti ┼či T├órg┼čorul Vechi se ├«nal┼úa, odat─â maiestuoas─â, M├ón─âstirea Turnu. Alta dec├ót binecunoscuta m├ón─âstire din V├ólcea cu acela┼či nume, aceasta este ┼či mult mai veche. T├órg┼čorul, ast─âzi un umil sat, la numai 7 km de Municipiul Ploie┼čti, era c├óndva un prosper centru comercial al ┼ó─ârii Rom├óne┼čti a┼čezat pe importantul drum de nego┼ú al Bra┼čovului.

Manastirea Ghighiu

O icoană de excepţie aflată în manastire este Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in brate, datand din secolul al XVI- lea. Ea a fost daruită de episcopul Vasile Samaha de Sergiopolis, din Siria, la 25 februarie 1958.

Sosire in Bucuresti in cursul serii.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Insotitor din partea agentiei

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 1. Cheltuielile personale
 2. Intrarile la obiectivele turistice :
 • Salina Slanic Prahova

 

67 / 100

Rezerva

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Insotitor din partea agentiei

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 1. Cheltuielile personale
 2. Intrarile la obiectivele turistice :
 • Salina Slanic Prahova