fbpx

EXCURSIE LA PALATUL BRANCOVENESC POTLOGI, MANASTIREA NAMAIESTI SI MANASTIREA CORBII DE PIATRA

 • Destinatie: M─ân─âstirea N─âm─âie╚Öti, DC19, N─âm─âe╚Öti, Rom├ónia
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Aceasta oferta nu mai este disponibila


EXCURSIE LA PALATUL BRANCOVENESC POTLOGI, MANASTIREA NAMAIESTI SI MANASTIREA CORBII DE PIATRA

13 NOIEMBRIE

Pret Plecare Bucuresti: 110 LEI

Pret Plecare Oltenita: 120 LEI


Intalnire la ora 07:15 la Timpuri Noi ( benzinaria MOL), plecare la ora 7:30 pe traseul:

BUCURESTI-PITESTI-CAMPULUNG

VIZITAM:

Conacul Brancovenesc de la Potlogi

Este primul palat ctitorit de domnitorul Constantin Br├óncoveanu, la 1698, spre a fi l─âsat mo┼čtenire primului s─âu fiu. Locul ales este unul┬á strategic, aflat la ├«ntret─âierea drumurilor, ├«ntre cele dou─â capitale ale ┼ó─ârii Rom├óne┼čti, Bucure┼čti ┼či T├órgovi┼čte. Aici, domnitorul avea o mo┼čie impresionant─â, cu gr─âdini frumoase, o cas─â boiereasc─â , iar la 1639, ridic─â┬á Biserica Sf. Dumitru, care se mai p─âstreaz─â ├«nc─â. Palatul a fost reabilitat ┼či mobilat. Astfel, aici pot fi v─âzute obiecte autentice din patrimoniul Complexului Na┼úional Muzeal Curtea Domneasc─â, dar ┼či obiecte noi, precum baldachinul din dormitorul domnitorului.

Manastirea Namaiesti

Legenda spune c─â, dup─â ce a propov─âduit ├«n Dobrogea, apostolul Andrei, pornind ├«n c─âl─âtorie ├«n Dacia Superioar─â, a ajuns ├«n locul unde se afl─â ast─âzi biserica din piatr─â de la N─âm─âie┼čti, pe atunci o st├ónc─â ├«n care era un templu ├«nchinat zeului Zamolxes. ┼×i, neg─âsind pe nimeni ├«n templu, apostolul Andrei a rostit c─âtre ├«nso┼úitorii s─âi Nemo est (Nu este nimeni), de unde numele N─âm─âie┼čti.┬á Atrac┼úia principal─â a M─ân─âstirii N─âm─âie┼čti o constituie icoana Maicii Domnului despre care legenda spune c─â face parte dintre cele 12 icoane pictate de apostolul ┼či evanghelistul Luca. Dup─â ce a dormit o noapte ├«n grota din st├ónc─â, apostolul Andrei a l─âsat aceast─â icoan─â ├«ntr-un loc din partea de nord a grotei, aproximativ pe acela┼či loc ├«n care se afl─â acum ├«n biserica m─ân─âstirii. Aceast─â icoan─â, poate cea mai veche din lumea cre┼čtin─â, a fost ferecat─â ├«n argint ├«n anul 1798 de c─âtre Enache Postelnicul ┼či litografiat─â ├«n anul 1871 de Maior Papa Zogeu, iar ├«n anul 1913 so┼úia unui general din armata rom├ón─â a pus s─â i se fac─â o ram─â de argint.

Manastirea Corbii de Piatra

La aproximativ 50 de kilometri de Pite┼čti, ├«ntr-una dintre cele mai frumoase comune din Arge┼č ÔÇô Corbi, mai precis ├«n satul Jgheaburi, se afl─â o adev─ârat─â minune a artei ├«ntr-o simbioz─â special─â cu natura. A┼úi auzit f─âr─â ├«ndoial─â de M─ân─âstirea Corbii de Piatr─â, cunoscut─â peste tot ca ÔÇ×biserica din piatr─âÔÇŁ, l─âca┼čul de cult construit direct ├«n st├ónc─â. Aici gasim cel mai vechi ansamblu de pictur─â din Rom├ónia, realizat undeva ├«n secolul al XIV-lea, ├«naintea celui de la Biserica Domneasc─â de la Curtea de Arge┼č. Manastirea este singurul lacas de cult din Romania cu 2 altare functionale pe acelasi naos.

Sosire in Bucuresti la orele serii.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

 • ┬áIntrarea la obiective:
 • Conacul Brancovenesc: 10 lei/adult; 5 lei/elevi;

 

Atentie! Preturile pentru intrari la obiective sunt estimative si pot suferi schimbari!


 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Insotitor din partea agentiei

 

SERVICII NEINCLUSE:

 • ┬áIntrarea la obiective:
 • Conacul Brancovenesc: 10 lei/adult; 5 lei/elevi;

 

Atentie! Preturile pentru intrari la obiective sunt estimative si pot suferi schimbari!