fbpx

EXCURSIE DE O ZI LA LEPSA – CASCADA PUTNEI SI MANASTIREA LEPSA

 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Aceasta oferta nu mai este disponibila


EXCURSIE LA MANASTIREA LEPSA, CASCADA PUTNEI SI VIZITA LA BUZAU

130 Lei/PERSOANA

17 Aprilie


Plecare din Bucuresti de la Timpuri Noi ( benzinaria Mol ) la ora 06.30:

VIZITAM:

Manastirea Lepsa

Manastirea Lepsa a fost intemeiata in anul 1774, cand un ucenic al Sfantului Vasile de la Poiana Marului ridica un schit la poalele muntilor din Vrancea, in apropiere de localitatea Tulnici. Asezarea monahala de pe malul raului Putna a fost intemeiata la initiativa monahului Kipsa, rus de neam. El a dorit ca manastirea sa fie atat de retrasa, incat foarte putini oameni sa poata ajunge la ea, pentru ca monahii sa se poata indeletnici in pace cu rugaciunea si cu postul. In anul 1929, biserica cea veche a schitului se strica, in urma unui incendiu, impreuna cu toate celelalte constructiile ale schitului. Singurul lucru care a scapat nears a fost icoana Sfantului Ierarh Nicolae, aflata in chilia staretului. Desi chilia s-a facut scrum, icoana a ramas neatinsa. Aceasta se afla, astazi, in biserica cea veche a manastirii.

Cascada Putnei

impresioneaz─â prin puterea, viteza ┼či debitul mare al apelor ce se adun─â, dar ┼či prin lungime, circa 80 de metri. Apa se str├ónge ├«ntr-un lac cu ad├óncimea de aproximativ 12 metri. R├óul Putna ┼či-a croit drum de-a lungul timpului printre dou─â st├ónci imense ┼či a┼ča s-a format o c─âdere de ap─â ├«n fa┼úa c─âreia turi┼čtii z─âbovesc aici ore ├«n ┼čir. ├Än prezent Cascada Putnei este inclus─â ├«n Parcul Natural Putna Vrancea, ca zon─â de management durabil. Cascada a fost declarat─â Monument al Naturii ├«n anul 1973,┬á tot ├«n acea perioad─â┬á fiind realizate ┼či primele amenaj─âri pentru vizitare.

In continuare, descoperim impreuna orasul Buzau. Facem un scurt tur pietonal , admiram cladirea Palatului Comunal ( Cl─âdire emblem─â a ora┼čului Buz─âu, Palatul Comunal a dep─â╚Öit de mult un veac de existen┼ú─â. Construit ├«ntre anii 1899 ┼či 1903, palatul din centrul ora┼čului a fost cea mai impun─âtoare construc┼úie comunal─â din Regat, suprema┼úie care a durat p├ón─â ├«n 1918. In prezent, cladirea serve╚Öte drept sediu al prim─âriei ╚Öi consiliului local), vizitam Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei si Muzeul Judetean ( Muzeul Jude┼úean Buz─âu reprezint─â cea mai prestigioas─â institu┼úie cu profil muzeal din jude┼úul Buz─âu, cu r─âd─âcini ce vin de la sf├ór┼čitul sec. XIX, gra┼úie activit─â┼úii neobosite a lui Basil Iorgulescu, istoric, geograf, literat ┼či sociolog. Dup─â r─âzboi, muzeul buzoian cunoa┼čte o importan┼ú─â dinamic─â organizatoric─â, culmin├ónd cu ├«nfiin┼úarea la 1 februarie 1968 a Muzeului Jude┼úean Buz─âu.

In prezent colecţiile Muzeului Judeţean Buzău numără peste 57000 de obiecte de patrimoniu, reprezentând variate domenii: arheologie, istorie, numismatică, etnografie, artă si altele.

Sosire in Bucuresti in cursul serii.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Insotitor/ ghid din partea agentiei

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuielile personale
 • Intrarile la obiectivele turistice :

Muzeul Judetean Buzau: 5 Lei/ persoana

grup minim 30 persoane

64 / 100

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Insotitor/ ghid din partea agentiei

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuielile personale
 • Intrarile la obiectivele turistice :

Muzeul Judetean Buzau: 5 Lei/ persoana

 

grup minim 35 persoane