fbpx
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Aceasta oferta nu mai este disponibila


EXCURSIE LA MANASTIREA LEPSA, CASCADA PUTNEI SI VIZITA LA BUZAU

150 Lei/PERSOANA

10 IUNIE

PLECARE DIN BUCURESTI

TRANSFER DIN OLTENITA 30 LEI / PERSOANA


Plecare din Bucuresti de la Timpuri Noi ( benzinaria Mol ) la ora 06.30:

VIZITAM:

Manastirea Lepsa

Manastirea Lepsa a fost intemeiata in anul 1774, cand un ucenic al Sfantului Vasile de la Poiana Marului ridica un schit la poalele muntilor din Vrancea, in apropiere de localitatea Tulnici. Asezarea monahala de pe malul raului Putna a fost intemeiata la initiativa monahului Kipsa, rus de neam. El a dorit ca manastirea sa fie atat de retrasa, incat foarte putini oameni sa poata ajunge la ea, pentru ca monahii sa se poata indeletnici in pace cu rugaciunea si cu postul. In anul 1929, biserica cea veche a schitului se strica, in urma unui incendiu, impreuna cu toate celelalte constructiile ale schitului. Singurul lucru care a scapat nears a fost icoana Sfantului Ierarh Nicolae, aflata in chilia staretului. Desi chilia s-a facut scrum, icoana a ramas neatinsa. Aceasta se afla, astazi, in biserica cea veche a manastirii.

Cascada Putnei

impresionează prin puterea, viteza şi debitul mare al apelor ce se adună, dar şi prin lungime, circa 80 de metri. Apa se strânge într-un lac cu adâncimea de aproximativ 12 metri. Râul Putna şi-a croit drum de-a lungul timpului printre două stânci imense şi aşa s-a format o cădere de apă în faţa căreia turiştii zăbovesc aici ore în şir. În prezent Cascada Putnei este inclusă în Parcul Natural Putna Vrancea, ca zonă de management durabil. Cascada a fost declarată Monument al Naturii în anul 1973,  tot în acea perioadă  fiind realizate şi primele amenajări pentru vizitare.

In continuare, descoperim impreuna orasul Buzau. Facem un scurt tur pietonal , admiram cladirea Palatului Comunal ( Clădire emblemă a oraşului Buzău, Palatul Comunal a depășit de mult un veac de existenţă. Construit între anii 1899 şi 1903, palatul din centrul oraşului a fost cea mai impunătoare construcţie comunală din Regat, supremaţie care a durat până în 1918. In prezent, cladirea servește drept sediu al primăriei și consiliului local), vizitam Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei si Muzeul Judetean ( Muzeul Judeţean Buzău reprezintă cea mai prestigioasă instituţie cu profil muzeal din judeţul Buzău, cu rădăcini ce vin de la sfârşitul sec. XIX, graţie activităţii neobosite a lui Basil Iorgulescu, istoric, geograf, literat şi sociolog. După război, muzeul buzoian cunoaşte o importanţă dinamică organizatorică, culminând cu înfiinţarea la 1 februarie 1968 a Muzeului Judeţean Buzău.

In prezent colecţiile Muzeului Judeţean Buzău numără peste 57000 de obiecte de patrimoniu, reprezentând variate domenii: arheologie, istorie, numismatică, etnografie, artă si altele.

Sosire in Bucuresti in cursul serii.

 

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocar
  • Insotitor/ ghid din partea agentiei

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Cheltuielile personale
  • Intrarile la obiectivele turistice
  • Cheltuieli cu masa de pranz

grup minim 35 persoane


 

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocar
  • Insotitor/ ghid din partea agentiei

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Cheltuielile personale
  • Cheltuieli cu masa de pranz
  • Intrarile la obiectivele turistice