fbpx

EXCURSIE LA BALCIC- GRADINA BOTANICA, CASTELUL REGINEI MARIA SI CAP KALIAKRA

  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Aceasta oferta nu mai este disponibila


Excursie de o zi in Bulgaria la Balcic
Gradina Botanica, Castelul Reginei Maria si Cap Kaliakra

Plecare: 13 Mai
160 LEI/PERS
PLECARE DIN BUCURESTI
Preluare din Oltenita 30 Lei/ persoana


Balcic-ul se poate lauda cu o gradina botanica impresionanta, unica in Europa centrala si de est pentru colectia sa de cactusi, cea mai mare si mai bogata gradina din Balcani. Gradina are peste 2500 de plante, unele foarte rare, unde studentii de la Universitatea din Sofia vin pentru orele de practica. Gradina care se numeste Tenha Yuva (Cuibul linistit) reprezinta o oaza de liniste si de relaxare pentru foarte multi oameni care fie locuiesc in Balchik fie doar trec pe aici

Intalnire la ora 06:00 la Benzinaria Mol – Timpuri Noi,  plecare la ora 06:15 pe traseul:

Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Shumen – Balcic

Se viziteaza:

Castelul Reginei Maria – construit ca resedinta pentru regina Maria a Romaniei.  Castelul, numit si “Cuibul Linistit”  este de fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie strajuite de un minaret. Este construit de-a lungul a trei terase si combina elemente ale stilului maur, stilului mediteraneean cu cel al caselor bulgaresti. Este foarte aproape de mare, fiind despartit de aceasta doar de faleza. A fost locul preferat al Reginei Maria, in care aceasta a locuit, tocmai de aceea ramanandu-i denumirea de “Castel”.
Gradina Botanica –  Gradina apartine castelului Reginei Maria, fiind construita si amenajata imediat dupa terminarea castelului, de elvetianul Jules Janine, gradinarul-sef al imparatului rus Nickolai al II-lea. Amenajata pe aproximativ 16 hectare, gradina este dispusa pe un deal abrupt ce coboara in sase terase spre mare reprezentand una pentru fiecare dintre copiii reginei. Mai mult de 3000 de specii de plante sunt cultivate in gradina ce fac parte din 35 de familii florale si 800 de genuri care compun o diversitate incredibila de soiuri si forme. Este a doua atractie ca importanta din oras si unde puteti vedea cateva plante exotice, cum ar fi: copacul de hartie, ginkgo biloba, metasequoia, crin de nisip, trandafiri si multe alte specii aflate pe cale de disparitie.

Timp liber pentru servirea mesei, vizitarea imprejurimilor si cumparaturi.

Dupa amiaza revenim spre casa pe ruta Balcic – Vama Veche – Constanta – Bucuresti. Pe drumul de intoarcere vom face o oprire la Cap Kaliakra, un spectaculos promontoriu in Marea Neagra, locul unde apele marii de un albastru ireal se intrepatrund cu stancile de culoare rosiatica, intr-un peisaj de o frumusete rara.

Seara sosire in Bucuresti.

Servicii incluse:

transport autocar claisificat
insotitor de grup din partea agentiei

Nu sunt incluse:

intrarea la Castel, Gradina Botanica si Cap Kaliakra
cheltuiele personale;
masa de pranz

Acte necesare: Pasaport sau Carte de Identitate valabile cel putin 6 luni

Nota:
GRUP MINIM 35 PARTICUPANTI
preluare din Oltenita 30 Lei/ persoana


 

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

Servicii incluse:

transport autocar claisificat
insotitor de grup din partea agentiei

Nu sunt incluse:

intrarea la Castel, Gradina Botanica si Cap Kaliakra
cheltuiele personale;
masa de pranz

Acte necesare: Pasaport sau Carte de Identitate valabile cel putin 6 luni