fbpx

EXCURSIE DE O ZI LA VULCANII NOROIOSI

 • Destinatie: Vulcanii Noroiosi
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Aceasta oferta nu mai este disponibila


Hai in Excursie!!!

Vulcanii Noroiosi, Manastirea Ciolanu si Tabara de Sculptura Magura

14 iunie  

 


Intalnire cu grupul Star Holidays la ora 07:45 la Timpuri Noi, benzinaria Mol, plecare la ora 08:00

VIZITAM:

Tabara de Sculptura Magura

Muzeu in aer liber, unic in Europa, tabăra este o expoziţie ce se întinde pe o suprafaţă de 21 de hectare şi care cuprinde o colectie impresionanta de sculpturi din piatră executate în perioada 1970-1986 de către artişti liceeni sau absolvenţi ai Academiei de Arhitectură din Bucuresti la initiaţiva sculptorului Gheorghe Coman. Ne plimbam prin tabara, admiram sculpturile, ne bucuram de aerul curat si de peisajele frumoase.

Manastirea Ciolanu

Este cea mai veche aşezare monahală din judeţul Buzău atestată documentar încă din secolul al XVI-lea. Are două biserici, situate la o distanţă de o sută de metri între ele, biserica veche, cu hramul Sf. ”Gheorghe”, fiind ridicată de Doamna Neaga, soţia lui Mihnea Turcitul. Din legendele păstrate de oamenii locului, se zice că doamna Neaga, fiind retrasă în Cetaţuie, lăcaş de sihăstrie aflat pe culmea unui deal din imediata vecinătate a mănăstirii, atunci când unul dintre copiii săi a murit şi neavând unde să-l îngroape, l-a înmormântat în vale, la călugării pustnici ce erau pe vremea aceea. În memoria copilului, a zidit monahilor o bisericuţă cu un zid foarte solid, împrejmuită cu un alt zid, asemenea unei cetăţi, ale cărui ruine au fost vizibile până în secolul al XVIII-lea.

 

Vulcanii Noroiosi

Vulcanii Noroiosi sunt una dintre cele mai pretuite comori naturale ale tarii, atat din perspectiva spectaculozitatii peisajului, cat si a raritatii acestui fenomen in intreaga lume. Vulcanii Noroiosi, fenomen creat de depozitele de gaze naturale de la mare adancime apar doar in anumite conditii extrem de rare, fiind influentate de o serie lunga de factori. Din acest motiv exista pe intreg globul doar 1.100 de vulcani noroiosi, raspanditi in principal sub ape.

Oprim sa cumparam renumitii carnati de Plescoi, a caror reteta este pastrata de satenii din zona Plescoi-Berca, acolo unde s-a nascut si legenda haiducilor. Ei prindeau oile bogatilor munteni cand acestia veneau la targul din Buzau si, ca sa nu-i prinda potera cu prada vie, o faceau pastrama si carnati pe timp de noapte cand temperaturile erau mai scazute si carnea putea sa se raceasca mai bine. Metoda prepararii carnatilor de Plescoi a fost preluata de sateni.

Sosire in Bucuresti in cursul serii.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Ghid/ Insotitor din partea agentiei

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuielile personale
 • Intrarile la obiectivele turistice : Vulcanii Noroiosi- 4 lei/adult; 1 leu/elevi.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Ghid/ Insotitor din partea agentiei

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuielile personale
 • Intrarile la obiectivele turistice : Vulcanii Noroiosi- 4 lei/adult; 1 leu/elevi.

Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale