EXCURSIE DE O ZI LA VULCANII NOROIOSI

 • In perioada:
 • Destinatie: Vulcanii Noroiosi
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Rezerva


Hai in Excursie!!!

Vulcanii Noroiosi, Manastirea Ciolanu si Tabara de Sculptura Magura

14 iunie  

 


Intalnire cu grupul Star Holidays la ora 07:45 la Timpuri Noi, benzinaria Mol, plecare la ora 08:00

VIZITAM:

Manastirea Ciolanu

Este cea mai veche aşezare monahală din judeţul Buzău atestată documentar încă din secolul al XVI-lea. Are două biserici, situate la o distanţă de o sută de metri între ele, biserica veche, cu hramul Sf. ”Gheorghe”, fiind ridicată de Doamna Neaga, soţia lui Mihnea Turcitul. Din legendele păstrate de oamenii locului, se zice că doamna Neaga, fiind retrasă în Cetaţuie, lăcaş de sihăstrie aflat pe culmea unui deal din imediata vecinătate a mănăstirii, atunci când unul dintre copiii săi a murit şi neavând unde să-l îngroape, l-a înmormântat în vale, la călugării pustnici ce erau pe vremea aceea. În memoria copilului, a zidit monahilor o bisericuţă cu un zid foarte solid, împrejmuită cu un alt zid, asemenea unei cetăţi, ale cărui ruine au fost vizibile până în secolul al XVIII-lea.

Tabara de Sculptura Magura

este un adevarat muzeu in aer liber, unic in Europa. Tabara se întinde pe o suprafață de câteva hectare, iar în poienile sale se regăsesc peste 256 piese de artă monumentală, realizate de către 163 de sculptori. Considerată și scoala românească de sculptură, Tabăra de sculptură Măgura, a luat ființă la initiativa sculptorului George Apostu, care a avut onoarea de a deschide tabăra, la ediția I-a, din 1970 cu sculptura numărul 1, intitulată “Tatăl și fiul.” Tabăra este cea mai mare expoziție de acest gen din țară și una din cele mai mari din lume.

Vulcanii Noroiosi

Vulcanii Noroiosi sunt una dintre cele mai pretuite comori naturale ale tarii, atat din perspectiva spectaculozitatii peisajului, cat si a raritatii acestui fenomen in intreaga lume. Vulcanii Noroiosi, fenomen creat de depozitele de gaze naturale de la mare adancime apar doar in anumite conditii extrem de rare, fiind influentate de o serie lunga de factori. Din acest motiv exista pe intreg globul doar 1.100 de vulcani noroiosi, raspanditi in principal sub ape.

Oprim sa cumparam renumitii carnati de Plescoi, a caror reteta este pastrata de satenii din zona Plescoi-Berca, acolo unde s-a nascut si legenda haiducilor. Ei prindeau oile bogatilor munteni cand acestia veneau la targul din Buzau si, ca sa nu-i prinda potera cu prada vie, o faceau pastrama si carnati pe timp de noapte cand temperaturile erau mai scazute si carnea putea sa se raceasca mai bine. Metoda prepararii carnatilor de Plescoi a fost preluata de sateni.

Sosire in Bucuresti in cursul serii.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Ghid/ Insotitor din partea agentiei

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuielile personale
 • Intrarile la obiectivele turistice : Vulcanii Noroiosi- 4 lei/adult; 1 leu/elevi.

 

Rezerva

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Ghid/ Insotitor din partea agentiei

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuielile personale
 • Intrarile la obiectivele turistice : Vulcanii Noroiosi- 4 lei/adult; 1 leu/elevi.

Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale