Plecare din Bucuresti de la Timpuri Noi ( benzinaria Mol ):
VIZITAM:
Aflată pe o insulă înconjurată de ape adânci și încadrată de verdele unei vegetații bogate, Mănăstirea Snagov a fost cel mai un important centru duhovnicesc şi cultural al Ţării Româneşti, al perioadei feudale. Ea se găsește în partea nordică a lacului Snagov, din apropierea localității Snagov situată în județul Ilfov, la 45 km de capitală. Mănăstirea este probabil una din ctitoriile domniei târzii a lui Mircea cel Bătrân, fiind prima dată atestată documentar în anul 1408
Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” din Ploiești, unic în rețeaua muzeală din România, înființat în anul 1963 de profesorul Nicolae Simache (1905-1972), ilustrează prin colecțiile sale evoluția mijloacelor de măsurare a timpului. Se începe cu cadranul solar și clepsidra, ajungându-se până la ceasurile de mobilier și cele portabile, de buzunar. Între piesele din Muzeul Ceasului, se remarcă orologiile realizate de către Jeremias Metzker și Jakob Acustodia, la mijloc de secol XVI.
Muzeul „Conacul Pană Filipescu” Filipeştii de Târg, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, și-a deschis porțile la data de 24 mai 2016, într-o clădire monument istoric, ridicată în jurul anului 1650 de către Pană Filipescu, ginerele postelnicului Constantin Cantacuzino. Expoziția sa permanentă recrează viața cotidiană medievală în secolele XVII-VIII și urmărește evoluția celor două familii, Cantacuzino și Filipescu, de-a lungul timpului: machete ale principalelor ctitorii cantacuzine din județul Prahova, cărți vechi bisericești icoane, copia fidelă a unei tiparnițe de secol XVIII, podoabe și veșminte de epocă etc.
Sosire in Bucuresti in cursul serii.
Conacul Pana Filipescu
MUZEUL CEASURILOR PLOIESTI
Pentru moment nu exista o harta de afisat.
Pentru moment nu exista detalii suplimentare.