Plecare din Bucuresti – benzinaria Mol Timpuri Noi- la ora 07:15
Va propunem o excursie de o zi incarcata de frumos. Si pentru ca este zi de mare Sarbatoare…spunem sa inceapa Petrecerea….la restaurant in Curtea de Arges. Ne bucuram de o masa copioasa cu muzica, dans si voie buna. Ne incarcam cu multa energie pozitiva si revenim acasa cu amintiri frumoase!
singura construcţie cu caracter laic-fortificat din Ţara Românească, care se mai păstrează din epoca lui Matei Basarab, este adăpostit de Muzeului de la Goleşti. Conacul a intrat în istorie și datorită evenimentelor marcante pentru istoria țării pe care le-a găzduit de-a lungul vremurilor. Conacul a apartinut importantei familii a Golestilor. Familia Goleștilor are o istorie de aproximativ 500 de ani. Mulți au avut funcții importante, au fost chiar pârcălabi și spătari. Goleștii au venit cu idei iluministe, s-au implicat în revoluțiile țării și au reformat învățământul din Țara Românească. In conac a dormit si regale Carol I la sosirea în România. Patul roșiatic și biroul pe care a semnat prima dată un act pe teritoriu românesc sunt două dintre atracțiile casei. Carol Davila, cel care înființează școala națională de medicină face parte din familie și are o cameră dedicată. Zidurile groase, beciurile uriașe, etajul din paiantă, monumentalitatea, dar și eleganța conacului, cu toate anticipează viitoarea arhitectură brâncovenească.
In continuare, poposim in Curtea de Arges. Capitala a Țării Românești, orasul poartă cu sine secole de istorie, civilizație și cultură, și arată cu mândrie locuitorilor săi, dar și turiștilor care o vizitează minunile arhitecturale pe care le poseda.
Ctitorită la cererea lui Neagoe Basarab de către Manole, împreună cu meșterii și zidarii săi, Manastirea este o splendoare arhitecturala de neasemuit.
Fiind una dintre cele mai impunătoare și elegante construcții cu caracter religios de pe teritoriul României, aceasta este ornamentată cu picturi deosebite lucrate cu grijă și din suflet. Dobromir este cel ce s-a ocupat de pictura mânăstirii, acesta realizând deosebite opere ce îl înfățișează pe Neagoe alături de familia sa. În interiorul mânăstirii, în vechiul iconostas, putem întâlni câteva icoane din timpul lui Șerban Cantacuzino din secolul al XVII-lea, evanghelia scrisă cu litere de aur de către Regina Elisabeta și tablourile Regelui Carol I și Reginei Elisabeta.
Si pentru ca este zi de mare Sarbatoare…spunem sa inceapa Petrecerea….la restaurant in Curtea de Arges. Ne bucuram de o masa copioasa cu muzica, dans si voie buna in Curtea de Arges. Meniul ( prestabilit pentru tot grupul) cost- 110 de Lei si include primire cu tuiculita/ ciorbita de pui / Platouri cu friptura: mititei, carnaciori, ceafa de porc si piept de pui, garnitura de cartofi si salata/ desert/ apa si vin, muzica cu DJ.
Pentru moment nu exista o harta de afisat.