fbpx
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Aceasta oferta nu mai este disponibila


CROAZIERA PE DUNARE LA BRAILA PE NAVA LACU SARAT

11 SEPTEMBRIE

140 Lei/PERS

( pretul include plimbarea cu Nava Lacu Sarat, inchiriata exclusiv pentru grupul nostru )


Star Holidays va invita intr-o aventura de o zi, sa descoperim orasele Braila si Galati, sa ne bucuram de o plimbare pe batranul fluviu Dunarea la bordul navei Lacu Sarat, sa ne relaxam si sa petrecem o zi frumoasa impreuna.

Intalnire cu grupul la ora 6.45 la Timpuri Noi, plecare la ora 07.00

Ajunsi in Braila, facem un scurt tur pietonal, ne relaxam pe faleza, dupa care, ne imbarcam la bordul navei Lacu Sarat. Pret de o ora, ne bucuram de peisajele incantatoare si ne lasam purtati de valurile Dunarii intr-o frumoasa croaziera.

Intorsi din croaziera, servim masa de pranz la unul dintre restaurantele de pe faleza.

Plecam spre orasul Galati, acolo unde vom vizita Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Apostol Andrei”, dar si Biserica Fortificata Sfanta Precista. Facem si aici o scurta plimbare si admiram frumusetea orasului dunarean.

Chiar daca sunt mici, cele doua orase din programul nostru de astazi, merita cu siguranta sa fie vizitate.

Braila este primul port maritim la Dunăre, un oras cu o istorie tumultoasa, care a avut mult de suferit din cauza invaziilor, dar si din cauza stapanirii turcesti. Abia dupa razboiul de independenta de la 1877 Braila ajunge cel mai important oras al tarii , dupa Bucuresti , fiind descrisa de catre Panait Istrati ca importantul oras-port al Dunarii care la acea ora “inota” in aur iar locuitorii sai se bucurau de prosperitate.

Braila a dat umanitatii mari personalitati, de la mari artisti precum Maria Filotti, soprana Hariclea Darclée, scriitori precum Panait Istrati, Panait Cerna şi Fănuş Neagu, la cercetători şi medici precum Ana Aslan şi Mina Minovici.

Orasul Galati, cândva vizitat de familiile regale, a reprezentat unul din cele mai bogate orașe ale țării. Orasul are o istorie destul de bogata datorita faptului ca este situate pe Dunare, cea mai mare artera comercial-fluviala europeana, Canalul Dunare-Main-Rin. Viata economica a orasului s-a dezvoltat in mare parte datorita Santierului Naval, Portului Fluvial.

A fost un oraș cu o dezvoltare extraordinară, chiar dacă până în 1821 fusese ars din temelii de nu mai puțin de 3 ori de ruși, otomani și greci. După 1830 a început în esență dezvoltarea Galațiului, iar pe la jumătatea perioadei în care a avut regim porto franco (denumită epoca de aur), faima Galațiului devenise atât de mare, fiind mai cunoscut în lume decât în țară, încât oamenii important ai vremii, printre care Alexandru Ioan Cuza și Costache Negri care pregăteau unirea Principatelor Române, se gândeau serios la orasul Galați ca noua capitală a Principatelor datorită comerțului și economiei care erau în plina dezvoltare. Acest lucru nu s-a întâmplat, dar orasul a continuat sa se dezvolte. La 1900 existau în oraș nu mai puțin de 40 de fabrici, 16 consulate străine și se inaugura prima linie de tramvai din oraș.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • ghid / Insotitor din partea agentiei
 • Plimbarea cu Nava Lacu Sarat

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuielile personale si cheltuielile cu masa de pranz

 

 

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Insotitor din partea agentiei
 • Plimbarea cu Nava Lacu Sarat

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuielile personale si cheltuielile cu masa de pranz