fbpx

CROAZIERA LA CAZANELE DUNARII SI CETATI DIN BULGARIA- VIDIN SI BELOGRADCHIK

  • In perioada:
  • Durata:
  • Tipul camerei: loc in camera dubla
  • Tipul mesei: mic dejun
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Rezerva


CROAZIERA LA CAZANELE DUNARII SI CETATI DIN BULGARIA

VIDIN SI BELOGRADCHIK

4-6 IULIE

700 LEI/ PERSOANA /PLECARE DIN BUCURESTI

IMBARCARE DIN OLTENITA + 40 LEI/ PERSOANA


 

Intalnire la ora 06.00 la punctul de imbarcare STAR HOLIDAYS zona Timpuri Noi- Benzinaria Mol.

Star Holidays va propune un circuit incarcat de obiective turistice si peisaje frumoase, atat in tara, cat si la vecinii nostri bulgari. Ne lasam purtati de valurile Dunarii si gustam magia unui colt de poveste din Romania noastra frumoasa, Cazanele Dunarii. Trecem granita si aflam istoria a doua cetati importante din Bulgaria: Vidin si Belogradchik. Petrecem un weekend minunat in natura si ne incarcam cu energie pozitiva, dar si cu multe amintiri pretioase.

Calatorim pe traseul:  Bucuresti  – Drobeta – Orsova  ( ~ 400 km)

Ziua 1 – Vineri 4 IULIE

Dupa imbarcare calatorim catre Drobeta Turnu Severin si Orsova. Vom pleca cu vaporul intr-o croaziera  prin Defileul Dunarii – rezervatia naturala – Cazanele Mici si Cazanele Mari.

Cazanele reprezintă locul unde Dunărea se îngustează cel mai mult de pe teritoriul României, mai exact un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Aflate în Parcul Național Porțile de Fier, au o lungime de doar 9 km și adâncimi de aproximativ 80 m. Denumirea acestora se datorează vârtejelor care se formează la suprafața apei din cauza debitului mare pe care Dunărea îl are în aceste porțiuni stâncoase și înguste. Aici apa pare învolburată și uneori dă impresia că ar fierbe. In cadrul plimbarii noastre, admiram Chipul marelui rege Decebal, Tabula Traiana- o placă memorială ridicată de adversarul regelui Decebal, împăratul roman Traian, pentru a celebra victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac în anul 105, Pestera Ponicova si Pestera Veterani ….nu mai vorbim de peisajele parca desprinse din povesti.

Seara cazare la hotel Continental, in Drobeta Turnu Severin ( hotelul este amplasat in centrul orasului )

Ziua 2 – Sambata 5 IULIE

Mic dejun. Astazi vom face o incursiune in istoria Bulgariei. In primul rand, vizitam Cetatea Belogradchik. Situată pe pantele nordice ale Munților Balcani, aproape de orașul Belogradchik din nord-vestul Bulgariei, Cetatea Belogradchik, cunoscută și sub numele de Cetatea Kaleto, este cel mai vizitat obiectiv turistic din zonă, alături de Stâncile de la Belogradcik. Cetatea este așezată la poalele unei formațiuni de roci spectaculoase. Unele dintre stânci ajung până la 200 de metri înălțime, iar cele care servesc drept zid pentru cetate sunt de 70 de metri înălțime.Ceatea există din secolele 1 – 3 d.Hr., fiind construită de romanii care au realizat mai multe drumuri prin peninsula balcanică. Misiunea cetății Belogradchik era una simplă: avea rolul de a controla și păzi drumul de invadatori. Zidurile au o grosime de peste 2 metri și măsoară până la 12 metri înălțime. Cetatea are o suprafață totală de 10.000 mii de metri pătrați, iar de-a lungul timpului a fost folosită inclusiv de bizantini sau otomani.

Poposim si la Cetatea Vidinului, singura construcție din Bulgaria de acest gen conservată în întregime. Cetatea datează de la începutul secolului 10 și a fost ridicată pe locul unui turn roman de supraveghere. Numele provine conform legendei de la fiica unui rege bulgar ce stăpânea țărmurile Dunării, care, rămânând nemăritată, a poruncit construcția acestei fortărețe pentru a fi în siguranță între zidurile ei. Astfel, bătrâna (baba) Vida ar fi dat numele edificiului, și, de la el, și al orașului.

Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3 – Duminica 6 IULIE

Dupa servirea micului dejun, ne bucuram de panorama descrisa asupra orasului Drobeta Turnu Severin din Castelul de Apa- un real simbol al municipiului Drobeta Turnu Severin. Turnul a luat naștere în anul 1910, când la acea vreme, aproviziona orașul Turnu Severin cu apă.
Castelul a fost gata în 1913 şi inaugurat un an mai târziu, când s-a pus în funcţiune întregul sistem de alimentare cu apă a oraşului. La deschidere au participat primul ministru Ion I. C. Brătianu, miniştrii Al. Constantinescu şi V. Gh. Mortun, episcopul Ghenadie al Râmnicului- Noului Severin şi a oficialităţilor locale. Castelul de Apă are 27 de metri înălţime şi este cea mai înaltă construcţie din Drobeta. A fost construit în stil medieval si este structurat pe mai multe nivele care adăpostesc spații expoziționale, o galerie de artă și un punct de informare turistică. In continuare, poposim la Cetatea Medievala a Severinului- un loc cu o istorie impresionantă. Ridicată începând cu secolul al XIII-lea pe malul stâng al Dunării, Cetatea Severinului a fost într-o dispută religioasă și militară continuă între Regatul maghiar, bulgari și voievozii munteni. Aici a fost întemeiată cea de-a doua Mitropolie ortodoxă în anul 1370, dar și Episcopia latină a Severinului în anul 1382. Cetatea Severinului a fost centrul politic și administrativ al Banatului de Severin. Poziția sa cheie avea să-i confere de-a lungul celor trei secole de existență un rol semnificativ din punct de vedere politic, strategic și militar, dar și economic, prin intensele legături  comerciale la Dunărea de Jos. Cetatea devine din a doua jumătate a secolului al XIV-lea un adevărat bastion al rezistenței antiotomane, dar și o prețioasă perlă a coroanei domnitorilor Țării Românești.

In jurul pranzului ne imbarcam in autocar si ne intoarcem catre casa.

Sosire in Bucuresti/ Oltenita la orele serii.

Tariful include :

  • transport cu autocar licentiat;
  • cazare cu mic dejun in hotel Continental Drobeta
  • ghid si insotitor din partea agentiei

Tariful nu include :

  • croaziera optionala pe Clisura Dunarii  – aprox  75 lei/pers
  • Intrarile la obiectivele turistice
  • Mesele de pranz si seara

NOTA:

  • Grup minim 35 de persoane
  • Avans minim la inscriere: 350 lei / persoana in termen de 7 zile de la efectuarea rezervarii, diferenta se achita cel tarziu cu 7 zile inainte de plecare.
  • Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta
  • Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
  • Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
  • Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale.

 

Rezerva

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

Tariful include :

  • transport cu autocar licentiat;
  • cazare cu mic dejun in hotel Continental Drobeta
  • ghid si insotitor din partea agentiei

Tariful nu include :

  • croaziera optionala pe Clisura Dunarii  – aprox  75 lei/pers
  • Intrarile la obiectivele turistice
  • Mesele de pranz si seara