fbpx

CIRCUIT IN BUCOVINA – CAZARE CU DEMIPENSIUNE – 4 ZILE/3 NOPTI

 • Destinatie: Bucovina, Romania
 • Durata: 4 zile
 • Tipul camerei: loc in camera dubla
 • Tipul mesei: demipensiune
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Aceasta oferta nu mai este disponibila


CIRCUIT DE 4 ZILE IN BUCOVINA

CAZARE CU DEMIPENSIUNE

Perioada: 01-04 Octombrie

Manastirea Voronet ~ Manastirea Putna ~ Manastirea Moldovita ~ Cetatea de scaun a Sucevei

 

 


In Bucovina – ,, Tara Fagilor”, Stefan cel mare si Mihai Eminescu sunt aproape la fel de prezenti ca scena ,,Judecatii de Apoi”. Poate nicaieri in  lume si, cu siguranta, nicaieri in  Romania, oamenii nu se  potrivesc atat de bine  cu locurile in care traiesc si cu simbolurile pe care le-au ridicat la tot pasul. Tematori de dreapta judecata finala a lui Dumnezeu, pe care au  ilustrat-o cu supramasura pe zidurile, fara exceptie  dominate de un albastru captivant, linistitor si unic, al manastirilor de secol 16, bucovinenii sunt deopotriva aprigi, iscusiti la vorba, dar si iubitori de cele lumesti, ca marele lor inaintas  Stefan cel Mare, ubicuizat in sute de statui, icoane si monumente.

 

Intalnire la ora 06.15 la Timpuri Noi, plecare la ora 06.30

Ziua 1 Joi – 01 Octombrie

Calatorim pe traseul:

BUCURESTI- FOCSANI – BACAU- TG. NEAMT – GURA HUMORULUI

Prima oprire o facem pentru a vizita Mausoleul de la Marasesti, ridicat în cinstea celor care au luptat în Războiul de Reîntregire a României din anul 1917. Monumentul adăposteşte un număr de 5.073 de soldaţi şi ofiţeri în 154 de cripte individuale şi 9 cripte comune.

Urmatoarele obiective pe care le vom vizita pe parcursul zilei sunt :

Manastirea Agapia

despre care Alexandru Vlahuta spunea “…Din câte biserici avem în țară, nici una nu închide o așa de aleasă comoară artistică, atâta bogăție de viață cerească, exprimată așa de frumos, așa de curat și cu atâta putere”. Ceea ce conferă o deosebită valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861.

Manastirea Varatec

una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, aici viețuind aproximativ 400 de monahii. Primele urme monahale pe acest loc sunt legate de numele maicii Olimpiada, o maică de la Mănăstirea Durău, tunsă in monahism în Schitul Topolnița. Ea va fi sprijinită în demersul ei de Cuviosului Iosif, fondator și duhovnic al mănăstirii, care în ziua de 16 august 2008, de sărbătoarea hramului Bisericii “Adormirea Maicii Domnului”, a fost canonizat. Aici se afla si mormantul Veronicai Micle.

Cazare si cina la Pensiune in Gura Humorului.

Ziua 2 Vineri – 02 Octombrie

Servim micul dejun, dupa care incepem o noua zi in Bucovina.

Azi ne pregatim pentru un nou program de vizitare a obiectivelor:

Manastirea Voronet

Supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca „Judecăţii de Apoi” care a fost pictată cu celebrul pigment „Albastru de Voroneţ”. Încă de pe timpul domniei lui Ștefan cel Mare, dar mai ales după 1488, mănăstirea devine un important centru de credință și cultură din Moldova medievală. Se consideră că apariția monahului Daniil la Voroneț după o perioadă de ședere la Mănăstirea Putna și de sihăstrie a dat nu numai un impuls vieții monahale din acest lăcaș dar a și imprimat un nivel de viață duhovnicească deosebit de înaltă.

Casa Memoriala Ciprian Porumbescu

Este un muzeu memorial înființat într-o anexă originală a fostei case parohiale din satul Stupca (azi satul Ciprian Porumbescu din județul Suceava). Familia Porumbescu a locuit în casa parohială din Stupca între anii 1865-1884, acolo poposind marele compozitor Ciprian Porumbescu (1853-1883) de fiecare dată când venea în vizită la părinții săi. Casa a fost construită din lemn la sfârșitul secolului al XIX-lea si se află pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2015.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Este cea mai mare cetate din spațiul extracarpatic, construită în perioada de glorie a Moldovei medievale, a intrat în istorie ca fiind necucerită vreodată. Deși construită în perioada domnitorului Petru I Mușat, Cetatea Suceava este pomenită în legătură cu numele lui Ștefan cel Mare, în perioada îndelungatei domnii a acestuia fiindu-i construite cele mai importante fortificații.

Muzeul Satului Bucovinean

Construit pe o suprafata de 6 hectare pe platoul din apropierea Cetății de Scaun a Sucevei, Muzeul in aer liber al satului Bucovinean, incearca sa reconstituie un sat traditional din zona Bucovinei. Printre obiectivele de arhitectura populara amintim biserica, scoala, ateliere de mestesugarie, crasma, gospodarii, moara, toate incercand sa reproduca cat mai exact viata intr-un sat romanesc.

Manastirea Humor

In pitorescul sat Mănăstirea Humorului, pe valea râului Humor, pe coama unei coline înconjurate de arbori şi pajişti, în mijlocul unui ţinut legendar, de o frumuseţe copleşitoare, este aşezată una dintre cele mai importante atracţii din Bucovina, Mănastirea Humorului, ctitorie a logofătului Teodor Bubuiog, la sfatul voievodului Petru Rareş. Remarcabilă prin pictura exterioară, dominată de „roşul de Humor”, reprezentativ fiind aici tabloul asediului Constantinopolului, Mănăstirea Humor este una dintre cele mai importante ctitorii ale evului mediu moldovenesc, pentru valoarea sa culturală şi spirituală fiind inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO.

Cazare si cina la aceeasi pensiune in Gura Humorului.

Ziua 3 Sambata – 03 Octombrie

Mic dejun. Astazi vizitam:

Manastirea Putna

Este unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești,  supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” de catre Mihai Eminescu. Manastirea este cea mai importantă ctitorie a lui Ştefan cel Mare si a fost concepută pentru a servi ca necropolă domnească pentru marele voievod şi familia sa. Aici sunt înmormântaţi Marele Voievod, Maria Voichiţa – ultima soţie a domintorului, Maria de Mangop – a doua soţie a domintorului, Bogdan cel Orb – fiul domintorului şi alţi urmaşi ai săi până la Petru Rareş.

Complexul de Ceramica Neagra de la Marginea

Marginea este cel mai important centru de producere a ceramicii negre din Bucovina. O mână de oameni, care au făcut din olărit un mod de viaţă, continuă să învârtă roata şi să ardă în cuptorul înăbuşit vasele de lut, la fel ca strămoşii lor. Aflam si noi mai multe despre producerea ceramicii de la mesterii de aici. În cadrul complexului de la Marginea se află şi un muzeu etnografic, amenajat într-o casă veche de peste 100 de ani. Pot fi admirate costume populare din Bucovina, costume populare folosite de locuitorii din zonă la cele mai importante evenimente din viaţa satului.

Manastirea Sucevita

Este ctitoria familiilor Movilestilor, mari boieri, carturari si domnitori ai Moldovei si tarii Romanesti in sec. XVI-XVII. Construita in stilul arhitecturii moldovenesti, Manastirea Sucevita este o imbinare de elemente de arta bizantina si gotica, la care se adauga elemente de arhitectura ale vechilor biserici de lemn din Moldova. Edificiul de mari proportii pastreaza planul si stilul statornicit in epoca lui Stefan cel Mare, cu pridvorul inchis. Nota aparte fac celelalte doua mici pridvoare deschise plasate mai tarziu pe laturile de sud si de nord, care sunt muntenesti. Pictura manastirii Sucevita este “Testamentul artei clasice moldovenesti”, dupa spusele cercetatorului francez, Paul Henry.

Manastirea Moldovita

Prin grija Domnitorului Petru Rares in anul 1532 a fost ridicata Manastirea Moldovita. O casa domneasca, chilii, 4 turnuri de aparare si biserica alcatuiesc vestitul ansamblu. Aparata de ziduri puternice cu o inaltime ce depaseste 6 metri, manastirea a capatat in timp un usor aspect de fortareata, dar acest lucru nu rapeste din farmecul cu care este inzestrata. Moldovita se individualizeaza prin cateva elemente de ordonanta iconografica, prin stilul picturii si prin tonalitatea cromatica dominanta rosu-brun. În mănăstire se află şi un muzeu în care se găsesc diferite piese de mobilier precum un tron domnesc de-al lui Petru Rareş, un epitaf brodat, ştampila mănăstirii, broderii sau icoane.

Seara cazare si cina la aceeasi pensiune in Gura Humorului.

Ziua 4 Dumininca – 04 Octombrie

Servim micul dejun si ne luam “la revedere “ de la frumoasa Bucovina. In drumul nostru spre casa, mai vizitam:

Manastirea Camarzani

Situata la 7 km de orasul Falticeni, manastirea este un colt de Rai pe pamant ce adaposteste o icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni.

Casa Memoriala Ion Creanga

Humuleşti este unul dintre cele mai vizitate muzee si este leaganul copilariei marelui Ion Creanga. Dincolo de semnificaţia sa istoric-literară şi sentimentală, muzeul reprezintă un produs cert al arhitecturii populare specifice zonei şi perioadei respective. Muzeul memorial “Ion Creangă” din Humuleşti povesteşte, şi fără cuvinte, despre viaţa reală a unei familii dintr-un sat moldovenesc. Simplitatea devine aici congruentă cu frumuseţea, de la curtea împrejmuită cu gard de nuiele, până la interiorul frumos văruit în alb, ca un vis din copilărie.

Sosim  in Bucuresti in cursul serii.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar
 • Cazare la pensiune 4* in Gura Humorului in regim de demipensiune ( mic dejun si cina incluse ).
 • Acces gratuit la piscina, minipiscina cu vibromasaj, sauna si sala de agrement
 • Ghid /Insotitor din partea agentiei

 

SERVICII NEINCLUSE:

 • Cheltuieli personale
 • Intrarea la obiective:
 • Cetatea de Scaun a Sucevei: 12 lei
 • Muzeul Satului Bucovinean: 6 lei
 • Casa Memoriala Ciprian Porumbescu: 4 lei
 • Casa Memoriala Ion Creanga: 4 lei

Preturile pentru intrari la obiective sunt estimative si pot suferi schimbari!

Nota agentiei:

Grup minim 40 de persoane

Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii integral a pachetului turistic

Avans minim 300 RON/persoana

Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment camera in regim single 350 RON

Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale

 

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Cazare la pensiune 4*in Gura Humorului in regim de demipensiune ( mic dejun si cina incluse ).
 • Acces gratuit la piscina, minipiscina cu vibromasaj, sauna si sala de agrement
 • Insotitor din partea agentiei

 

SERVICII NEINCLUSE:

 • Cheltuieli personale
 • Intrarea la obiective:
 • Cetatea de Scaun a Sucevei: 12 lei
 • Muzeul Satului Bucovinean: 6 lei
 • Casa Memoriala Ciprian Porumbescu: 4 lei
 • Casa Memoriala Ion Creanga: 4 lei

 

Atentie! Preturile pentru intrari la obiective sunt estimative si pot suferi schimbari!

 

Nota agentiei:

Grup minim 40 de persoane

Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii integral a pachetului turistic

Avans minim 300RON/persoana

Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare

Supliment camera in regim single 350 RON

Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale