fbpx

Dunarea la Cazane pachet de Rusalii 3 zile | Croaziera pe Clisura Dunarii ~ Cascada Bigar~Morile Rudaria

 • Destinatie: Dubova-Cazanele Dunarii
 • Durata: 3 zile
 • Tipul camerei: loc in camera dubla
 • Tipul mesei: demipensiune
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Aceasta oferta nu mai este disponibila


Dunarea la Cazane de Rusalii

Croaziera pe Clisura Dunarii – Cascada Bigar – Morile de la Rudaria

650 lei/pers


Intalnire la ora 06.15 la punctul de imbarcare STAR HOLIDAYS zona Timpuri Noi- Benzinaria Mol.

Calatorim pe traseul:

Bucuresti – Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Orsova ( ~ 420 km)

Ziua 1 ~ Vineri

Dupa imbarcare calatorim pe traseul mentionat.

Vizitam Cetatea Medievala a Severinului, care a ocupat un loc de maximă importanță în Evul Mediu, fiind o adevărată poartă de legătură între Europa Răsăriteană și cea Apuseană. Cetatea a fost construită ca fortăreaţă împotriva pecenegilor şi cumanilor prezenţi în regiune, de catre regele Ladislau I (1040-1095).

Ajunge, in Orsova de unde vom pleca cu vaporul intr-o croaziera  prin Defileul Dunarii – rezervatia naturala – Cazanele Mici si Cazanele Mari .

Cazanele reprezintă locul unde Dunărea se îngustează cel mai mult de pe teritoriul României, mai exact un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Aflate în Parcul Național Porțile de Fier, au o lungime de doar 9 km și adâncimi de aproximativ 80 m. Denumirea acestora se datorează vârtejelor care se formează la suprafața apei din cauza debitului mare pe care Dunărea îl are în aceste porțiuni stâncoase și înguste. Aici apa pare învolburată și uneori dă impresia că ar fierbe.

In cadrul plimbarii noastre, admiram Chipul marelui rege Decebal, Tabula Traiana- o placă memorială ridicată de adversarul regelui Decebal, împăratul roman Traian, pentru a celebra victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac în anul 105, Pestera Ponicova si Pestera Veterani ….nu mai vorbim de peisajele parca desprinse din povesti.

Seara cazare si cina la pensiune.

Ziua 2 ~Sambata

Mic dejun. Excursie  in parcul National Cheile Nerei, pe traseul : Dubova- Bigar  si retur la Dubova ( ~ 300 km) –   vizitam cascada Bigar si Morile de apa de la Rudaria. 

Izvorul Bigăr sau Izbucul Bigăr, cum i se mai spune, este unul puternic a cărei apă provine din subteran și trece prin peșteră ce îi poartă numele din Munții Aninei. Cascada Bigăr mai este cunoscută și sub denumirea de Cascada Coronini. Apa este bogată în calcar și se varsă în răul Miniș de pe un prag stâncos de circa 8 metri înălțime, acoperit cu mușchi, formând celebra noastră cascadă. Apa iese de sub o stâncă ce are o înălțime de peste 50 de metri. Iarna, țurțurii de gheață ai cascadei formează un adevărat Palat de Cleștar.

Morile de apa Rudaria– Rezervaţia mulinologică de la Rudăria, fosta denumire a comunei Eftimie Murgu, este unică în Europa de Est, fiind vizitată în fiecare an de câteva mii de turişti. Toate cele 22 de mori de apă cu ciutură sunt funcţionale. Acestea sunt în proprietatea câtorva familii din comună şi macină făină de peste un secol.

Seara cazare si cina la pensiune

Ziua 3 ~Duminica

Dupa servirea micului dejun ne vom imbarca in autocar si ne indreptam spre București.

In jurul pranzului vom ajunge la Craiova unde facem o scurta oprire pentru plimbare si pranz in  cea mai mare zona verde din Romania- Parcul Nicolae Romanescu. 

Sosire in Bucuresti la orele serii.

Tariful include :

 • transport cu autocar licentiat;
 • cazare cu demipensiune
 • ghid/insotitor din partea agentiei

Tariful nu include :

 • croaziera pe Clisura Dunarii ( optional de la 40 lei/pers)
 • Intrarile la obiectivele turistice

 

NOTA:

Grup minim 30 de persoane
Avans minim la inscriere: 200 lei / persoana in termen de 7 zile de la efectuarea rezervarii, diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.

Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta in ordinea achitarii avansului sau integral a pachetului turistic.

Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.

Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale. 

Tariful include :

 • transport cu autocar licentiat;
 • cazare cu demipensiune
 • ghid/insotitor din partea agentiei

Tariful nu include :

 • croaziera pe Clisura Dunarii
 • Intrarile la obiectivele turistice