Plecari din Bucuresti si Oltenita
Intalnire la ora 06.00 la punctul de imbarcare STAR HOLIDAYS zona Timpuri Noi- Benzinaria Mol.
Dupa imbarcare calatorim spre Belgrad pe ruta Pitesti-Craiova-Drobeta Turnu Severin-Portile de Fier.
Cazare la hotel langa Belgrad.
Mic dejun. Pornim la drum spre Ljubljana- un oras deosebit de frumos si in aceeasi masura linistit, care imbina cu distinctie stilul baroc cu cel modern. Ajunsi aici, facem un tur pietonal si descoperim Catedrala Sf Nicolae, Podul dragonilor– dragonul este considerat simbolul curajului și al măreției, Podul triplu– simbolul orașului, situat în cea mai frumoasă piață, Prešeren. Clădirea Primăriei dateza din secolul 15, având puternice influențe venețiene și fiind una dintre cele mai reprezentative clădiri din oraș.
Seara, doritorii sunt invitati optional la o seara slovena cu cina traditionala, muzica, dans si spectacol ( 55 Euro ). Aperitiv tradițional sloven și pâine de casă/ Friptura de porc si pui cu sos in stil taranesc si cartofi la La Chef/ Salata mixta/ Desert tradițional/ Băutură de bun venit Teran Liquer și fructe uscate/ „šklojce”/ Un pahar de vin local (roșu sau alb) SAU băutură fără alcool/ spectacol cu muzica si dansuri traditionale
Cazare la hotel in Ljubljana.
Mic dejun. Plecam la drum, cu oprire la renumita pestera Postojna – minunea din adancuri ( bilet de intrare aproximativ 30 Euro / persoana ). Această peșteră fascinantă atrage anual mii de turiști din întreaga lume datorită frumuseții sale unice și a istoriei captivante. Această peșteră impresionantă este una dintre cele mai lungi și mai mari peșteri accesibile din lume. Situată în apropierea orașului Postojna, ea atrage anual milioane de vizitatori datorită frumuseții sale și a bogăției sale naturale. Pe lângă arhitectura sa uimitoare, peștera Postojna se remarcă și prin formațiunile sale geologice impresionante. Aici veți găsi stalactite uimitoare, care se formează de-a lungul mileniilor prin depunerea treptată de calcar. Există, de asemenea, formațiuni de stalagmite, care cresc din sol și se ridică ca turnuri înalte în peșteră. Aceste caracteristici naturale sunt un spectacol impresionant pentru toți cei care vizitează peștera.
Ajungem in Padova si vizitam Piata Prato della Valle, Abatia Sf Iustina, Basilica Sf Anton- cea mai mare biserica din Padova si a doua ca marime din Italia, dupa Basilica di San Pietro.
Cazare la hotel in zona Vicenza.
Mic dejun. Timp liber pentru odihna ( exista posibilitatea sa mergeti cu transport local in centrul Vicenza sau chiar in Padova) sau Excursie Optionala la Verona si Sirmione- 40 Euro
( include transport, ghid local, taxe drum, taxe autocar, parcari ).
Pornim spre Verona – capitala dragostei, unde, in cadrul unui tur pietonal vizionam : Arenele Romane cu Amfiteatrul Roman-al treilea ca marime din Imperiul Roman dupa Capus de langa Neapole si Colosseum din Roma ( pret intrare Arene 17 Euro adult/ 14 Euro pensionari ), Casa si Balconul Julietei ( pret intrare Casa 17 Euro adult/ 14 Euro pensionari ), Piazza dei Signiori cu Palazzo del Comune, Torre dei Lamberti si Palazzo di Sacligeri sau Prefettura, construit ca palat al familiei Scaligeri, apoi insusit de guvernatorul venetian al orasului. Timp liber in Verona pentru pranz si plimbare.
Poposim si in Sirmione – un orasel fermecator, aflat pe malul Lacului Garda-lacul alpin, format prin topirea ghetarilor, est cel mai mare lac din peninsula, avand o circumferinta de 144 km.
Centrul istoric al orasului farmeca cu labirintul de strazi inguste pietruite, cladirile vechi si atmosfera autentica. Nu intamplator marea voce feminina a operei italiene, Maria Calass a ales sa locuiasca in Sirmione pentru o vreme. Privelistile sunt incantatoare, iar atractia principala este Castelul Scaligera din sec. XIII, o fortareata superba cu ziduri inalte si turnuri, ridicata chiar la malul lacului. De pe zidurile sale avem o panorama superba asupra lacului si a crestelor muntilor din departare. Doritorii pot face o croaziera de aproximativ jumatate de ora pe lac ( cost aprox 15 euro ).
Cazare in acelasi hotel in zona Vicenza.
Mic dejun.
Astazi ne indreptam spre minunata Venetie, orasul monument al Italiei. Cunoscută și sub numele de „orașul plutitor” sau „orașul pe apă”, Veneția este un loc unic în lume. Laguna și insulele sale constituie cea mai faimoasă și mai vizitată destinație din regiunea Veneto- cost 50 Euro/ persoana- include vaporetto, taxa intrare autocar in Tronchetto, parcare autocar, ghizi locali, taxa turist
Ne imbarcam pe vaporetto spre Piata San Marco pe canalul Giudeca. Aici admiram Bazilica San Marco, Palatul Dogilor, Campanilla si Puntea Suspinelor.
Bazilica di San Marco este un simbol al puterii şi bogăţiei veneţiene încă de la consacrarea sa ca lăcaş de cult în anul 1071. Acest loc sacru al Veneţiei ce îmbină arhitectura bizantină cu cea gotică era numit şi Chiesa d’Oro (Bisarica de Aur) .Îşi merită pe deplin acest nume având în vedere că adăposteşte mozaicuri bizantine poleite de aur. Prin construirea Catedralei San Marco, Veneţia a adus în Occident moştenirea spirituală şi materială a Bizanţului. Una dintre cele mai frumoase si impresionante cladiri gotice din Europa, Palatul Dogilor (Palazzo Ducale) este una dintre atractiile majore ale Venetiei. El a fost proiectat atat pentru a deservi ca sediu al guvernului în timpul Republicii Venetiene, cat si ca resedinta a Dogilor. Astazi, Palatul Dogilor a fost transformat in muzeu si contine o serie de opere de arta de o valoare inestimabila (Pret intrare Palatul Dogilor – 30 Euro/ persoana ,15 Euro/ persoane cu varsta de peste 65 de ani;pretul include si vizita la Muzeul Correr, Muzeul National de Arheologie si Biblioteca Marciana).
Campanilla San Marco este turnul clopotniță al Bazilicii Sfântul Marcu din Veneția (Italia), situat în Piața San Marco. Este unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale orașului. Podul Suspinelor, este un pod superb ce face legătura între fosta cameră de interogări din Palatul Dogilor și închisoare. Podul a căpătat acest nume deoarece priveliștea de aici era ultima pe care condamnații o vedeau înainte de a fi închiși. A fost construit în 1600 și proiectat de Antonio Contino, al cărui unchi, Antonio da Ponte, a proiectat Ponte di Rialto.
Descoperim si Podul Rialto -cu siguranță cel mai faimos pod din Veneția și un obiectiv de neratat. Este cel mai vechi dintre cele patru poduri care trec peste Canale Grande. A fost construit din piatră în 1591, iar ingineria sa era atât de îndrăzneață pentru acele vremuri, încât s-a prezis din prima prăbușirea sa. Însă Ponte di Rialto a rezistat și a devenit un simbol pentru Veneția.
In continuare, timp liber pentru a ne bucura in voie si pentru a gusta frumusetea Venetiei.
Cazare la hotel in zona Vicenza.
Mic dejun. Timp liber pentru odihna ( exista posibilitatea sa mergeti cu transport local in centrul Vicenza sau chiar in Padova) sau Excursie Optionala la Florenta ( 50 Euro/ persoana- include transport, ghid local, taxe drum, taxe autocar, parcari ).
Numită și “orașul Renașterii” sau “Atena Evului Mediu”, Florența este capitala Toscanei si o adevarata bijuterie a Italiei. La Florenţa, pe malurile râului Arno, s-a născut Renaşterea italiană. Cunoscută şi sub numele de „Florentine Renaissance”, mişcarea culturală a avut unde să înflorească, întrucât Florenţa s-a aflat în fruntea oraşelor europene o perioadă îndelungată de timp. Oraşul este astăzi înţesat cu elemente renascentiste, de la arhitecutură, la operele de artă ce umplu muzeele.
Centrul istoric al Florentei atrage anual milioane de turisti si a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial in 1982. Florenta este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orase din lume, iar arta, mostenirea istorica si culturala isi pastreaza si astazi impactul major in lume.
Turul nostru porneste de la Basilica Santa Croce, edificiu cunoscut datorită faptului că adăpostește mormintele unor personalități ca Michelangelo, Galileo Galilei, Gioachino Rossini. Trecem prin Piazza della Signoria, una din piețele centrale cele mai renumite din lume. În timpul Republicii Florentine a fost un centru politic și artistic, aici fiind expuse sculpturile celor mai renumiți artiști ai epocii. În piață sunt expuse copii ale sculpturilor lui Donatello, originalul aflându-se în Palazzo Vecchio. De asemenea, copia sculpturii David de Michelangelo, fântâna lui Neptun de Bartolomeo Ammanati și statuia lui Hercule, sculptură de Baccio Bandinelli. Admiram aici si Palazzo Vecchio (Palatul Vechi) care găzduieşte în prezent Primăria şi impresionează prin aspectul de fortăreaţă cu acoperiş crenelat şi impozantul turn cu ceas.
Clădirea admirabilă a Santa Maria del Fiore sau Domul din Florenta, turnul-clopotniță al lui Giotto și Baptisteriul San Giovanni sunt capodopere artistice și excelență inginerească în același timp. Domul lui Brunelleschi este o minune, este un exemplu al modului în care omul Renașterii a fost capabil să exploreze soluții noi și îndrăznețe.
Cei interesati, pot vizita in continuare Palatul Pitti– o adevarata bijuterie a Florentei, potrivit unora, cea mai impresionantă clădire civilă din oras, depăşind mult prin dimensiuni şi patrimoniu artistic Palazzo Vecchio. Achiziţionat în 1550, Palatul Pitti a fost ales de Cosimo I de Medici şi soţia sa Eleanor de Toledo ca nouă reşedinţă a Marelui Ducat şi a devenit noul simbol al puterii Medici asupra Toscanei. A adăpostit şi Curtea altor două dinastii: Casa Habsburg-Lorena (care a succedat medicilor din 1737) şi Regii Italiei din Casa Savoia, care au locuit-o din 1865. Cu toate acestea, palatul poartă încă numele primului proprietar, bancherul florentin Luca Pitti, care la mijlocul secolului al XV-lea a început construcţia, se pare, după un proiect de Brunelleschi – la poalele dealului Boboli dincolo de râul Arno.
Galeria Uffizi, se află în fostele birouri ale familiei Medici, adapostind, de secole, una dintre cele mai bogate colectii de arta din lume. Galeria este cea mai mare pinacoteca renascentista. Cladirea, conceputa initial in 1561, la cererea lui Cosimo I de Medici, pentru birourile magistratilor florentini, s-a transformat in muzeu. Galeria isi datoreaza existenta Annei Maria Ludovica de Medici, care in 1737 semna acordul de cesiune a valorosului patrimoniu artistic gazduit de edificiul familiei De Medici catre dinastia De Lorena. Documentul prevedea cedarea capodoperelor „pentru infrumusetarea statului”. Astazi, operele sunt expuse pe cele doua niveluri ale cladirii. Printre maestrii prezenti cu tablouri in galerii se numara Dürer, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafael, Tiziano, Tintoretto, Perugino, Giotto, Cimabue, Domenico Veneziano, Botticelli, Piero della Francesca, Caravaggio sau Veronese.
Seara cazare la acelasi hotel in zona Vicenza.
Mic dejun. Plecam spre Ungaria, ajungem in Gyor in cursul serii, in functie de trafic.
Cazare la hotel in Gyor.
Mic dejun. Plecam spre tara, cu scurta oprire in Budapesta. Tur panoramic si pietonal, in cadrul caroia vom descoperi centrul vechi al orasului si vom admira indeaproape:
Palatul Regal- a fost reședința regilor maghiari de secole, începând cu regele Bela al IV-lea al Ungariei în secolul al XIII-lea.
Bastionul Pescarilor- monument de arhitectura ce a jucat inițial un rol protector, ca parte a zidului orașului Buda. Denumirea lui provine de la zona situată dedesubt, numită Orașul Pescarilor, bastionul fiind apărat de pescarii de acolo, în caz de nevoie. Din 1987, este parte a patrimoniului mondial UNESCO, ca parte a districtului Castelului Buda. De aici se descrie cea mai frumoasa priveliste asupra Dunarii, dar si a Palatului Parlamentului sau a bazilicii Sf Stefan.
Biserica Matthias – biserica domnească a Regatului Ungariei, loc de botez, încoronare și prohodire a membrilor familiei regale. Își are denumirea de la faptul că aici a avut loc nunta regelui Ungariei, Matia Corvin.
Cazare la hotel in zona Arad .
Mic dejun. Pornim la drum , ajungem in Bucuresti/ Oltenita in cursul serii in functie de trafic.
Rezerva
Pentru moment nu exista o harta de afisat.