fbpx

CIRCUIT LA CAZANELE DUNARII SI BELGRAD – 06-10 IULIE 2023

 • In perioada:
 • Durata: 5 zile
 • Tipul camerei: loc in camera dubla
 • Tipul mesei: mic dejun
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Rezerva


CIRCUIT LA CAZANELE DUNARII SI BELGRAD

6-10 IULIE

PLECARE DIN BUCURESTI SI OLTENITA

225 EURO/ PERSOANA


Star Holidays va propune un Cicuit incarcat de obiective turistice si peisaje frumoase, atat in tara, cat si la vecinii nostri sarbi. Ne lasam purtati de valurile Dunarii si gustam magia unui colt de poveste din Romania noastra frumoasa, Cazanele Dunarii. Trecem granita si descoperim istoria Serbiei si multe obiective turistice demne de vazut din tara vecina.  Petrecem un weekend minunat si ne incarcam cu energie pozitiva, dar si cu multe amintiri pretioase.

Intalnire la ora 06.15 la punctul de imbarcare STAR HOLIDAYS zona Timpuri Noi- Benzinaria Mol.

 

Ziua 1

Dupa imbarcare calatorim spre Drobeta Turnu Severin. Ajunsi aici, ne cazam si plecam spre Orsova pentru o frumoasa croaziera┬á prin Defileul Dunarii ÔÇô rezervatia naturala – Cazanele Mici si Cazanele Mari . Cazanele reprezint─â locul unde Dun─ârea se ├«ngusteaz─â cel mai mult de pe teritoriul Rom├óniei, mai exact un sector din defileul Dun─ârii la trecerea prin Mun╚Ťii Carpa╚Ťi. Aflate ├«n Parcul Na╚Ťional Por╚Ťile de Fier, au o lungime de doar 9 km ╚Öi ad├óncimi de aproximativ 80 m. Denumirea acestora se datoreaz─â v├órtejelor care se formeaz─â la suprafa╚Ťa apei din cauza debitului mare pe care Dun─ârea ├«l are ├«n aceste por╚Ťiuni st├óncoase ╚Öi ├«nguste. Aici apa pare ├«nvolburat─â ╚Öi uneori d─â impresia c─â ar fierbe. In cadrul plimbarii noastre, admiram Chipul marelui rege Decebal, Tabula Traiana- o plac─â memorial─â ridicat─â de adversarul regelui Decebal, ├«mp─âratul roman Traian, pentru a celebra victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac ├«n anul 105, Pestera Ponicova si Pestera Veterani ….nu mai vorbim de peisajele parca desprinse din povesti.

Cazare in Drobeta Turnu Severin.

 

Ziua 2

Mic dejun. Trecem granita in Serbia, pe traseu facem opriri pentru a admira peisajele spectaculoase pe care Dunarea le creeaza in drumul sau printre munti. Scurta oprire in Donji Milanovac pentru schimb valutar si eventuale cumparaturi.

In continuare, ne bucuram de priveli╚Ötea uimitoare a cheilor Djerdap ╚Öi de buc─ât─âria tradi╚Ťionala din Vlach la complexul eco-etno Kapetan Mi┼íin Breg ( pretul pentru pranz vor fi comunicate mai aproape de desfasurarea evenimentului ).

Poposim la Situl aheologic Lepenski Vir- descoperit ├«n anul 1965, unul dintre cele mai mari ╚Öi mai importante sit-uri arheologice apar╚Ťin├ónd Mezoliticului ╚Öi Neoliticului. Cultura sa este veche de aproximativ 8000 de ani ╚Öi a reprezentat un necunoscut pentru arheologi. ÔÇ×Este deosebit de important pentru c─â putem spune c─â acest loc a fost unul de tranzi┼úie de la via┼úa nomadic─â la cea sedentar─â. Putem spune c─â Lepenski Vir a fost prima a┼čezare de pe teritoriul Europei.ÔÇŁ spune Nemanja Zurkic, muzeograf.

Plecam spre Belgrad, ajunsi aici ne cazam la hotelul nostru.

 

Ziua 3

Mic dejun. Ne pregatim pentru tur al orasului. Vom descoperi Belgradul intr-un tur

panoramic de autocar Noul Belgrad si Orasul Vechi, cu Biserica Sfantul Sava, Piata Slavia, Palatul Belgrad, Primaria,

Parlamentul, Teatrul National, Muzeul National si Universitatea. Vizitam Cetatea din Parcul Kalemegdan, un spa╚Ťiu ce se ├«ntinde p├ón─â la malurile Dun─ârii ╚Öi ale R├óului Sava. Fortareata a fost in trecut o fortificatie militara importanta, iar in prezent, gazduieste parcul central al Belgradului. A fost intemeiata in secolul al III-lea i.Hr, de liderul unui trip celtic, care i-a cucerit pe dacii si tracii care locuiau in zona. In acea perioada, fortareata era cunoscuta sub numele Singidunum. Ulterior, a fost disputata de numeroase popoare, printre care amintim romanii, turcii, ungurii sau bulgarii. Sunt zvonuri care spun ca mormantul infricosatorului Atilla s-ar afla sub cetatea Kalemegdan.

Mai departe, poposim la Catedrala Ortodox─â Arhanghelul Mihail, construit─â la ordinele domnitorului Milos Obrenovic, ├«n 1837 iar peste drum z─ârim ┼či Palatul Prin┼úesei Ljubica. Palatul cu aspect Balcani a fost construit ├«n 1830 pentru familia lui Milo┼í Obrenovi─ç, Prin╚Ťul Serbiei.

Catedrala Sf. Sava este urmatoarea oprire. Templul Sf├óntului Sava este o frumoas─â biseric─â ortodox─â din Belgrad, Serbia. Este cea mai mare biseric─â ortodox─â din lume ╚Öi se afl─â ├«n topul celor mai mari l─âca╚Öe de cult din lume. Catedrala este dedicat─â Sf├óntului Sava, fondatorul Bisericii Ortodoxe din Serbia, fiind o figur─â religioas─â important─â pe teritoriul statului. Catedrala Sf├óntul Sava a fost construit─â pe platoul Vracar, fiind locul unde se presupune c─â ├«n anul 1595 ar fi ars chiar r─âm─â╚Öi╚Ťele Sf├óntului Sava. Admiram maretia acestui lacas de cult impresionant si ne rugam la Sf Sava.

In continuare, vizitam Mausoleul lui Tito┬á ( locul in care acesta este inmormantat )┬á in Casa Florilor. Aici sunt expuse cadourile, obiectele personale, o colec╚Ťie impresionant─â de bastoane, decora╚Ťiile, ma╚Öinile lui Tito ÔÇô printre care ╚Öi un Rolls Royce Phantom V din 1960.

Dupa amiaza timp liber pentru plimbari, masa si cumparaturi.

Cazare la acelasi hotel.

 

Ziua 4

Mic dejun.

Pornim spre provincia Voivodina, in drumul nostru admiram peisajele rurale pline de farmec. Ne oprim┬á ├«n pitorescul ora╚Ö Sremski Karlovci– cunoscut ca sediul Bisericii Ortodoxe S├órbe din Monarhia Habsburgic─â, precum ╚Öi capitala politic─â ╚Öi cultural─â a Voivodinei s├órbe dup─â Adunarea din mai ╚Öi ├«n timpul Revolu╚Ťiei din 1848. Aici a fost de asemenea semnat Tratatul de la Karlowitz, care a marcat ├«nceputul declinului Imperiului Otoman ├«n Europa de Est ╚Öi a stabilit monarhia habsburgic─â ca putere dominant─â ├«n Europa central─â.

Vizitam Palatul Patriarhal, una dintre cele mai monumentale cl─âdiri din secolul al XIX-lea din Voivodina. A fost finalizat─â ├«n 1895 ╚Öi a servit ca re╚Öedin╚Ť─â a Patriarhului de Karlovci ╚Öi mai t├órziu ca re╚Öedin╚Ť─â de var─â a Patriarhului Serbiei dup─â reunificarea Bisericii Ortodoxe S├órbe din 1920. Poposim si la Catedrala Sf├óntul Nicolae – a fost ridicat─â ├«n 1762 ╚Öi este considerat─â a fi una dintre capodoperele stilului baroc ├«n Serbia.Biserica g─âzduie╚Öte moa╚Ötele Sf├óntului Arsenie din Srem, al doilea arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe S├órbe ╚Öi icoana minunat─â a Sfintei Fecioare Maria din Bezdin.

Calatoria noastra continua catre Novi Sad. Novi Sad este capitala provinciei Voivodina din Serbia, ╚Öi totodat─â al doilea cel mai mare ora╚Ö al acestei ╚Ť─âri. Novi Sad este un important centru cultural ╚Öi industrial ╚Öi adesea este numit Atena S├órbeasc─â fiind asociat cu capitala Greciei. Ajunsi aici, pornim la plimbare prin Centrul Vechi al orasului, descoperim Catedrala Ortodoxa Sf Gheorghe si Palatul Episcopal, Primaria si alte cladiri importante. Timp liber pentru plimbare individuala, masa si cumparaturi.

 

Ne indreptam spre vama, iar cazarea noastra in aceasta seara va fi in Timisoara.

 

Ziua 5

Mic dejun. Scurt tur panoramic in Timisoara , dupa care plecam spre casa. Ajungem in Bucuresti in cursul serii, in functie de durata formalitatilor vamale si de trafic.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar clasificat
 • Taxele de drum si parcarile
 • Cazare la hotel in Drobeta Turnu Severin ( 1 noapte ), ┬áBelgrad ( 2 nopti ) si Timisoara ( 1 noapte ) ┬ácu mic dejun inclus
 • Insotitor si ghid din partea agentiei

 

SERVICII NEINCLUSE:

 • Intrarea la obiective
 • Croaziera la Cazanele Dunarii
 • Cheltuieli personale si cheltuielile cu masa de pranz sau cina
 • Masa de pranz la Kapetan Misin Breg
 • Asigurare de calatorie
 • Eventuale taxe de oras acolo unde se aplica

NOTA:

 • Grup minim 35 persoane
 • Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta
 • Avans minim 250 Lei/ persoana
 • Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
 • Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
 • Programul ac┼úiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup ├«n func┼úie de anumite situa┼úii speciale.
 • Toate intr─ârile la obiectivele turistice din Serbia se achit─â ├«n moneda na╚Ťional─â
 • Persoanele care vor c─âl─âtori singure pot opta pentru Partaj ├«n camera dubl─â, situatie ├«n care agen╚Ťia va aloca, ├«n func╚Ťie de ├«nscrierile existente sau ulterioare, o persoan─â pentru partaj fiec─ârui solicitant
 • Trecerea frontierei in Serbia se face in baza actului de identitate ( CI sau Pasaport )

 

Rezerva

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar clasificat
 • Taxele de drum si parcarile
 • Cazare la hotel in Drobeta Turnu Severin ( 1 noapte ), ┬áBelgrad ( 2 nopti ) si Timisoara ( 1 noapte ) ┬ácu mic dejun inclus
 • Insotitor si ghid din partea agentiei

 

SERVICII NEINCLUSE:

 • Intrarea la obiective
 • Croaziera la Cazanele Dunarii
 • Cheltuieli personale si cheltuielile cu masa de pranz sau cina
 • Masa de pranz la Kapetan Misin Breg
 • Asigurare de calatorie
 • Eventuale taxe de oras acolo unde se aplica