In perioada: |
Distribuie oferta: |
Intalnire la ora 06:00 la Statia de Metrou Timpuri Noi. Dupa imbarcarea in autocarul StarBus plecam pe traseul:
Dus : Bucuresti – Brasov- Sighisoara – Bistrita – Vadu Izei ~ 575 km
Intoarcere: Vadu Izei – Baia Mare – Dej – Turda – Ramnicu Valcea – Bucuresti ~650 km
Programul circuitului:
Calatorim pe traseul de mai sus traversand Carpatii Meridionali si Carpatii Orientali prin Depresiunea Transilvaniei cu scurta oprire la Sighisoara – Oras monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mandreste cu o cetate medievala ridicata prima data la 1280, locuita si în prezent. Vizita la Cetatea Medievala si ragaz pentru masa de pranz. Continuam apoi prin Targu Mures – Bistrita catre destinatia noastra din Vadu Izei.
Cazare si cina la pensiunea Teleptean In Deal la Ancuta in Vadu Izei
Mic dejun. Azi vizitam cateva din bisericile ce fac parte din patromoniul UNESCO. Maramuresul se mandreste cu opt biserici de lemn incluse in patrimoniul mondial, iar prima este Biserica de lemn din Desesti. Biserica este si cea care pastrează cel mai bine pictura interioara, datata de la sfarşitul secolului al XVIII-lea. Continuam apoi catre Biserica de lemn din Budesti-Josani– este cea mai mare dintre cele opt lacasuri de cult maramuresene aflate pe lista UNESCO. Potrivit mai multor cercetători, este chiar cea mai mare constructie medievala de lemn din Maramures. Ne indreptam catre localitatea Dragomiresti unde vizitam Muzeul Tarancii Romane – este singurul muzeu din țară închinat țărăncii române. Aici puteți afla cum munceau și se gospodăreau: mama bună, mama sau sora și tot aici veți auzi cele mai fantastice povești, mituri și legende locale maramureșene. Vi le povestește, ca nimeni alta, Maria Zubașcu, cel mai autentic ghid pe care îl veți întâlni vreodată. Pe drumul de intoarcere catre pensiune poposim si la Manastirea Barsana– un lacas de cult cu hramul celor 12 Apostoli, apartinand de Episcopia Ortodoxa a Maramuresului și Satmarului. Lacasul este incarcat de smerenie și rugaciune, dar si un monument de arta populara, tipica Maramuresului, un echilibru intre credinta si arta. Bisericile de lemn tipice maramuresene completează tabloul acestui loc de liniste si rugaciune.
Cazare, cina si petrecere cu ceterasi la aceeasi pensiune
Mic dejun. Vizitam Muzeul Satului Maramuresean – in Muzeul satului maramureșean sunt restaurate şi conservate printre cele mai valoroase monumente de arhitectură populară din România (majoritatea acestora fiind datate cert cu inscripţii gravate sau săpate în lemn pe parcursul secolelor al XVI-lea, XVII-lea, XVIII-lea şi XIX-lea). Ne indreptam apoi spre Sapanta unde vizitam Cimitirul Vesel de la Sapanta si cea mai inalta biserica din lemn din Europa Sapanta Peri. Dupa pranz facem un popas si in Sighetul Marmatiei pentru un mic tur pietonal, pauza de ceai si cafea si poza de grup la renumitul CUI.
Cina si petrecere la pensiune.
Dupa servirea micului dejun ne imbarcam in autocar si ne luam la revedere de la gazdele noastre din Maramures. Calatorim catre Baia Mare prin Pasul Gutai. Continuam apoi catre Dej, Cluj Napoca si Sibiu.
Sosirea in Bucuresti estimata seara in functie de conditiile de trafic.
Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale
RezervaPentru moment nu exista o harta de afisat.
Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale
S.C BODANY TRAVEL & LOGISTICS SRL
Punct de lucru: Calea Calarasi 106, Sector 3, Bucuresti - Romania
C.U.I: RO24165030, Reg. Com: J23/3973/2017