fbpx

CIRCUIT DE POVESTE / MOCANITA HUTULCA – COLIBITA – VATRA DORNEI – MARAMURES

  • Durata: 6 zile
  • Tipul camerei: loc in camera dubla
  • Tipul mesei: demipensiune
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Aceasta oferta nu mai este disponibila


CIRCUIT DE POVESTE

BUCOVINA SI MARAMURES

MOCANITA HUTULCA – MOLDOVITA – VATRA DORNEI – COLIBITA – MARAMURES

01 – 06 AUGUST 2023

PLECARE DIN BUCURESTI 1450 LEI

TRANSFER DIN OLTENITA + 40 LEI/PERS


Star Holidays va invita in concediu! Calatorim si descoperim cele mai frumoase zone ale tarii, cu peisaje de poveste, traditii si obiceiuri pastrate din batrani, sute de ani de istorie, lacasuri spirituale unice in lume, mancare delicioasa si mai ales, oameni minunati! Asa ca, nu ratati aceasta calatorie minunata!

Ziua 1- MARTI / 01 AUGUST

Intalnire cu grupul Star Holidays  la benzinaria Mol / Timpuri Noi la ora 06.00

Calatorim pe traseul Bucuresti – Bacau – Gura Humorului

Astazi vizitam impresionanta Cetate a Neamtului. Situată pe Stânca Timuș, parte a Culmii Pleșului, Cetatea Neamț se regăsește cu siguranță pe lista scurtă a celor mai importante atracții turistice medievale din România, monument cu o însemnătate și un rol istoric deosebit.
Cetatea este o fortificație medievală construită în secolul al XIV-lea de Petru I Mușat. Cetatea avea un rol foarte important în apărarea Moldovei împotriva atacurilor otomane. Ștefan cel Mare este cel care fortifică în secolul al XV-lea: construiește bastioanele cetății și podul sprijinit pe 11 piloni de piatră. Atunci, sunt construite sisteme de apărare precum partea mobile a podului care se ridica printr-un sistem de scripeți și împiedica dușmanii să pătrundă în cetatea Neamțului. Dacă inamicul trecea de această piedică ajungea direct în cele două capcane “cursele de șobolani”. In prezent,Cetatea este mai strălucitoare ca niciodată grație reabilitării sălilor (Sala de sfat și judecată, Camera de provizii, Monetăria, Închisoarea, Sala de mese, Paraclisul SF. Nicolae) între anii 2007-2009, dar și a drumului de acces, inclusiv Aleea Cetății, podul, etc.

Poposim la Manastirea Camarzani – „se spune că atunci când un pelerin ajunge la manastire ingerul pazitor ii numara pasii. Pentru ca in acest loc minunat din Bucovina, mult prea incarcat de sfintenie si de duh sfant, sfintii coboara din icoane si oamenii primesc aripi ingeresti. Asa, ca intr-o poveste tainica, ce poate fi traita doar de cel care-si deschide ochii inimii”.

Cazare si cina la hotel in  Gura Humorului.

Ziua 2 – MIERCURI / 02 AUGUST

Mic dejun. Astazi pornim intr-o frumoasa calatorie in timp cu Mocanita Hutulca. Vechiul trenulet ne va duce intr-o calatorie molcoma si de neuitat, in taramul de poveste al hutulilor, mandrii etnici ucraineni. Linia urmareste raul „Moldovita”, intr-o zona pitoreasca, tipic pentru Bucovina, cu case in stil vechi, cu garduri din lemn si clai de fan pe fiecare camp. Capatul liniei este o poiana la marginea padurii de brad, unde aveti posibilitatea sa serviti un pranz delicios.

In continuare, vizitam Manastirea Moldovita–  una din vechile asezari calugaresti, cu un important şi glorios trecut istoric, strajuitoare de veacuri la hotarul Moldovei de nord, situata in comuna Vatra Moldovitei la o distanta de circa 15 km de comuna Vama. Biserica pictata a manastirii este inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Originea acestei manastiri ramane invaluită in negura vremii, traditia aminteste de existenţa ei incă din timpul voievozilor Musatini, care au ocrotit-o.

Poposim si la Muzeul Oului din Vama– cel mai mare muzeu de acest gen din România, fiind unic prin modul de organizare şi prin valoarea exponatelor. Muzeul, întins pe o suprafață de 800 metrii pătrați reuneşte peste 11.000 de ouă, atât din Bucovina, cât şi ouă de pe toate meridianele lumii. Dintre acestea, aproximativ 3500 de ouă de diverse dimensiuni, lucrate în tehnici şi stiluri diferite, provin din 82 de ţări de pe toate cele 5 continente.

Cazare si cina la hotel in Gura Humorului.

Ziua 3 – JOI / 03 AUGUST

Mic dejun. Ziua de astazi va fi incarcata de frumos, peisaje spectaculoase si locuri de poveste. Vom strabate unul dintre cele mai frumoase drumuri din tara, TRANRARAUL – acesta traverseaza masivul Rarau si este unul dintre drumurile situate la mare altitudine, care ofera peisaje ce va vor taia rasuflarea.

Transraraul este soseaua care dezvaluie fascinanta lume de piatra a Muntilor Rarau si peisajele sale de basm. De-a lungul celor 10 kilometri intre localitatea Chiril de pe Valea Bistritei si Pojorata de pe Valea Moldovei, traseul montan scoate la iveala stanci albe impozante, codri seculari si poieni intinse. Serpentinele se inlantuie pana in apropierea Varfului Rarau, la 1651 m altitudine, oferind un spectacol inedit. Datorita inaltimilor si privelistilor, vom descoperi salbaticia peisajelor naturale si armonia pitoreasca specifica satelor de la munte.

Poposim si la Lacul Colibita unde vom avea timp liber pentru pranz, pentru plimbari individuale in natura sau plimbari cu barca pe lac. Ne bucuram de frumusetea peisajelor si de linistea acestui colt de rai. Ne continuam drumul spre Vadu Izei unde vom ajunge in cursul serii.

Cazare si cina la pensiune in Vadu Izei.

Ziua 4 – VINERI / 04 AUGUST

Mic dejun. In cursul zilei de astazi, ne vom bucura de frumoasele obiective turistice din Maramures.  Poposim  la Manastirea Barsana- un lacas de cult cu hramul celor 12 Apostoli,  apartinand de Episcopia Ortodoxa a Maramuresului și Satmarului. Lacasul este incarcat de smerenie și rugaciune, dar si un monument de arta populara, tipica Maramuresului, un echilibru intre credinta si arta. Bisericile de lemn tipice maramuresene completează tabloul acestui loc de liniste si rugaciune. Facem o vizita si la Biserica „Sfânta Cuvioasă Paraschiva” din Poienile Izei,  cea mai veche din grupul bisericilor de lemn din judeţul Maramures incluse în Patrimoniul Mondial, ea datează din 1604.

Margem  la Mausoleul de la Moisei situat la intrarea în comuna Moisei, pe o colina aflata in dreapta drumului. Monumentul a fost realizat in memoria martirilor din Moisei care au fost ucisi de trupele horthyste in retragere. Monumenrul Eroilor Moisei cuprinde 12 figuri din piatra, din care 2 reprezinta chipuri omenesti si 10 reprezinta masti traditionale maramuresene. Ansamblul a fost realizat de sculptorul maramuresean, Gheza Vida, in locul unde au fost ingropati martirii.

Facem o scurta vizita si la Muzeul Tarancii Romane din Dragomiresti pentru a asculta  povești, mituri și legende locale maramureșene de la Doamna Maria- cel mai bun povestitor. Muzeul funcţionează într-o fostă gospodărie ţărănească şi s-a înfiinţat din dorinţa de a aduce un omagiu femeii pentru rolul important pe care l-a avut şi îl are în dezvoltarea vieţii umane. Aici sunt expuse elemente decorative şi de îmbrăcăminte, obiecte specifice obţinerii ţesăturii din cânepă, in şi lână precum şi alte obiecte casnice şi unelte tradiţionale.

Cazare si cina cu traditii, muzica, dans si voie buna la Pensiunea noastra din Vadu Izei.

Ziua 5 – SAMBATA / 05 AUGUST

Mic dejun. Azi ne bucuram de o zi cu traditii. Vizitam mesteri populari din localitate unde invatam arta cioplitului in lemn si aflam mai multe lucruri interesante despre o  serie de activitati traditionale: valtoare, cazane de fiert tuica, piua si moara, la una din pensiunile din zona.. Servim pranzul  intr-un loc special, un colt de natura de poveste amenajat de gazdele noastre. Desigur, muzica, dansul si voia buna nu vor lipsi din program.

Dupa amiaza mergem la Sapanta, unde vom vedea singurul Cimitir Vesel din lume. Facem o scurta oprire in Sighet….nu de alta, doar sa facem o poza cu vestitul CUI in care se agata harta Romaniei.

Seara cazare si cina la pensiune in Vadu Izei.

Ziua 6 – DUMINICA / 06 AUGUST

Dupa micul dejun ne luam La Revedere de la minunatele noastre gazde si pornim spre casa.

Ajungem in Bucuresti in cursul serii, in functie de trafic.

 

SERVICII INCLUSE :

  • Transport autocar
  • 2 nopti Cazare la hotel in Gura Humorului/ regim demipensiune
  • 3 nopti cazare la pensiune in Vadu Izei / regim demipensiune
  • Pranz in natura la Sugau
  • Ghid / Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE :

  • Vizitele la obiectivele turistice si plimbarea cu Mocanita Hutulca
  • Cheltuieli personale

NOTA:

  • Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta
  • Avans minim 500 RON/pers
  • Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
  • Pachetul turistic trebuie achitat integral inainte de plecare

Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

  • Transport autocar
  • 2 nopti Cazare la hotel in  Gura Humorului/ regim demipensiune
  • 3 nopti cazare la pensiune in Vadu Izei / regim demipensiune
  • Pranz in natura la Sugau
  • Ghid / Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

  • Vizitele la obiectivele turistice si plimbarea cu Mocanita Hutulca
  • Cheltuieli personale

NOTA:

  • Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta
  • Avans minim 500 RON/pers
  • Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
  • Pachetul turistic trebuie achitat integral inainte de plecare

Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale