Intalnire la ora 06.15 la Timpuri Noi- benzinaria Mol. Dupa imbarcare plecam la ora 06:30
Plecare pe traseul: Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Petrosani – Hateg .
Mănăstirea se află în Parcul Național Defileul Jiului, care a fost declarat arie protejată în anul 2005, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice. Parcul național se întinde în partea de vestică a Carpatilor Meridionali, intre Muntii Vâlcan-grupă muntoasă a Muntilor Retezat-Godeanu la vest si Muntii Parâng-ce aparțin grupei muntoase Parang-Sureanu-Lotrului, la est; de-a lungul raului Jiu, între confluenta Jiului de Est cu Jiul de Vest si confluența cu valea Sadului. Denumirea de „Lainici” nu are origini clare, însă o interpretare etimologică a cuvântului „Lainici„ pare să ia naștere din greaca veche, unde „lainos” înseamnă „de piatră”, în cazul nostru, „trecătoare prin munți de piatră”.
Pe numele său complet Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, așezarea a fost capitala Daciei romane, situată la o distanță de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei.
Ruinele orașului antic constituie azi obiectul unui complex arheologic în localitatea Sarmizegetusa, județul Hunedoara.
Orașul se afla la aproximativ 8 km depărtare de trecătoarea care face legătura între Banat și Transilvania și care purta în antichitate numele de Tapae, astăzi „Porțile de Fier ale Transilvaniei”.
Alegerea amplasamentului pentru întemeirea orașului s-a făcut în baza avantajelor strategice și economice, cu Munții Retezat la sud și Munții Poiana Ruscă la nord, constituiau bariere naturale greu de străbătut pentru eventualii atacatori.
Construită integral din blocuri masive de piatră, lăcaşul este deschis enoriașilor de mai bine de şapte secole. Dacă unii istorici spun că lăcașul de cult a fost inițial un templu roman dedicat zeului Marte, alții susțin că biserica a fost ridicată în secolul al VII-lea și îmbunătățită 6 secole mai târziu.
Seara cazare la pensiune in Hateg.
Dimineata la ora 9.00 dupa servirea micului dejun ne indreptam catre Silvasul de Sus la Manastirea Prislop. Continuam apoi catre Hunedoara unde vizitam:
“Legenda vie a Transilvaniei”, considerat cel mai mare monument medieval din sud-estul Europei și castelul unde ar fi fost întemnițat Vlad Țepeș, celebrul prinț valah, inspirație pentru un și mai celebru personaj, Dracula, Castelul Corvinilor este situat în centrul județului Hunedoara, în orașul cu același nume.
Sosire seara in Bucuresti.
– transport cu autocarul clasificat;
– cazare o noapte cu mic dejun la pensiune in Hateg
– ghid insotitor din partea agentiei
Adulti – 30 lei
Elev– 7 Lei (pe baza de carnetului vizat pe anul in curs)
Student – 7 Lei (pe baza legitimatiei de student vizata pe anul in curs)
Pensionari – 15 Lei (pe baza de cupon de pensie)
Taxa Foto – 5 Lei
Taxa Video – 15 Lei
Obiectivele Turistice la alegere, se vor vizita in limita timpului disponibil.
Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în functie de anumite situatii speciale
Adulti – 30 lei
Elev– 7 Lei (pe baza de carnetului vizat pe anul in curs)
Student – 7 Lei (pe baza legitimatiei de student vizata pe anul in curs)
Pensionari – 15 Lei (pe baza de cupon de pensie)
Taxa Foto – 5 Lei
Taxa Video – 15 Lei
Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în functie de anumite situatii speciale
Tarif calculat pentru un grup de minim 30 persoane