Castele si Voievozi – Excursie de o zi la Busteni si Bran

 • In perioada:
 • Tip transport:
 • Distribuie oferta:
  Print Friendly, PDF & Email
 • Rezerva


Excursie de o zi

Manastirea Caraiman, Castelul Cantacuzino Busteni

Castelul Bran si Muzeul Satului Bran


Plecare din Bucuresti de la baza Dealului Patriarhiei la ora 07.00

VIZITAM:

Manastirea Caraiman

Situata in Platoul Buștenilor, cu hramul la Înălțarea Sfintei Cruci, este o ctitorie nouă, iar numele și zidirea sunt indisolubil legate de părintele protosinghel Gheorghe-Gherontie Puiu (1933-2014), duhovnicul care a avut puterea să strângă alături mulți, foarte mulți contribuitori cunoscuți și necunoscuți, în migala de a ridica așezământul. Părintele Gherontie a avut o viață absolut tulburătoare, de continuu martiraj, după cum tulburătoare, pentru credincioși, este și povestea ce a dus la ctitoria de sub Crucea Caraiman- poveste pe care o vom descoperi in timpul excursiei noastre.

Castelul Cantacuzino din Busteni

Un monument de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică, a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907. Castelul, construit în stil neoromânesc, este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene și grotă. Edificiul a fost realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez și se întinde pe o suprafață de 3148 mp. Repertoriul decorativ conferă ambianței interioare un pronunțat caracter romantic. Vitraliile, stucomarmura, consolele, plafoanele cu grinzi aparente și pictate, balustradele din lemn, piatră sau fier forjat, feroneria turnată în bronz și bogat ornamentată, reprezintă o măiestrie a meșteșugului artistic. Șemineele realizate din piatră de Albești, ornamentate cu mozaicuri policrome, împlinesc atmosfera de reședință boierească, sporind valoarea edificiului. Castelul posedă o colecție de heraldică reprezentând blazoanele familiilor de boieri încuscriți cu cantacuzinii și o friză de picturi votive cu iluștrii membri ai familiei Cantacuzino din ramura munteană.

Castelul Bran

Castelul Bran are o istorie de peste şase secole, dar toată lumea îl cunoaşte ca şi Castelul lui Dracula. De-a lungul timpului, legendele au fost mai puternice decât istoria, iar sute de mii de străini vin anul la Bran să-l caute pe Dracula. În 1377, şasii ajunşi pe Scaunul Braşovului au cerut regelui Ludovic al Ungariei permisiunea de la contrui cu oameniilor şi pe banii lor o nouă cetate. Aşa a luat naştere Castelul Bran, care a fost folosit de Sigismund de Luxemburg, împărat şi rege al Ungariei ca o bază strategică în 1395 când l-a îndepărtat pe voievodul Vlad Uzurpatorul, rivalul lui Mircea cel Bătrân. Castelul a fost cetate de apărare mai multe secole. În 1920, Consiliul Orăşenesc Braşov a donat Castelul Bran reginei Maria ca recunoştinţă pentru infăptuirea Marii Uniri de la 1918. Branul a ajuns în proprietatea statului în 1948 şi a fost restaurant în anii 90. În anul 2000, Branul a fost revendicat de Dominic de Habsburg. Arhiducele a intrat în proprietatea castelul în 2009 şi a fost nevoit să îl remobilize, deoarece statul român a mutat de acolo colecţii pe care le avea în proprietate.

Muzeul Satului Bran

Muzeul Satului din Bran este amenajat in parcul din vecinatatea Castelului Bran. Interioarele detin piese de mobiler, obiecte cu scop functional, elemente de decor si port popular care evidentiaza diferitele etape de evolutie a societatii. Conceput ca muzeu in aer liber, Muzeul Satului Branean prezinta principalele tipuri de gospodarii si locuinte, anexe gospodaresti, constructii economice si instalatii de prelucrarea lemnului si a tesaturilor de lana. In acest muzeu au fost aduse si reconstituite unele din cele mai vechi si mai reprezentative constructii din zona. Deschis pentru public in 1961, muzeul are o serie de gospodarii autentice branene, locuinte, anexe gospodaresti, instalatii de prelucrare a lemnului si a lanii.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

Intrarea la obiective:

 • Castelul Cantacuzino: 25 lei/adulti; 15 lei/pensionari;
 • Castelul Bran: 40 lei/ adulti; 30 lei/seniori; 25 lei/ studenti; 10 lei/elevi;
 • Muzeul Satului Bran: 8 lei/adult; 4 lei/pensionar; 2 lei/copil.

Atentie! Preturile pentru intrari la obiective sunt estimative si pot suferi schimbari!

Nota :

Locurile in autocar se ocupa incepand cu a doua bancheta in ordinea achitatii avansului sau integral a excursiei

Obiectivele turistice pot fi modificate in functie de anumite situatii speciale sau starea vremii

 


 

Rezerva

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocarul
 • Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

Intrarea la obiective:

 • Castelul Cantacuzino: 25 lei/adulti; 15 lei/pensionari;
 • Castelul Bran: 40 lei/ adulti; 30 lei/seniori; 25 lei/ studenti; 10 lei/elevi;
 • Muzeul Satului Bran: 8 lei/adult; 4 lei/pensionar; 2 lei/copil.

Atentie! Preturile pentru intrari la obiective sunt estimative si pot suferi schimbari!